15 filme geniale care nici macar nu au fost nominalizate la Oscar

15 filme geniale care nici macar nu au fost nominalizate la Oscar
Data: 16 Februarie 2013
Sunt zeci de filme geniale, excelente, unele chiar capodopere care insa nu au primit recunoastere din partea Academiei Americane de Film cu o nominalizare la Oscar la cea mai ravnita categorie - Best Picture. Sa vedem care sunt cele mai mari gafe ale Oscarurilor la aceasta categorie.

Multe dintre filmele considerate astazi adevarate valori, clasice, au esuat sa primeasca nominalizare la Oscar de-a lungul timpului la categoria cel mai bun film. Pe langa cele mai faimoase 15 astfel de filme din lista de mai jos, mai sunt si alte exemple care pot fi incluse la aceasta categorie:  Notorious (1946), To Catch a Thief (1955), Brazil (1985), Thelma and Louise (1991), Malcolm X (1992), Mulholland Drive (2001), Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004), Shutter Island (2010).


 

1. Metropolis (1927)
Regie: Fritz Lang
Distributie: Brigitte Helm, Alfred Abel, Gustav Fröhlich

Capodopera regizorului Fritz Lang  nu a reusit nici macar sa prinda o nominalizare la Oscar, insa a ramas in istorie ca una dintre cele mai mari realizari cinematografice. Considerat primul mare film science-fiction din istorie, Metropolis "este o experienta vizuala rara, care a fixat pentru tot restul secolului imaginea orasului futuristic ca un iad intre progresul stiintific si disperarea individului" a spus Roger Ebert in recenzia sa, incluzand Metropolist in topul celor mai bune filme din toate timpurile.

Citeste tot articolul pe procinema.ro
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies