20 de lucruri surprinzătoare, pe care sigur nu le știai despre cel mai așteptat film de Sărbători, "Singur Acasă"

20 de lucruri surprinzătoare, pe care sigur nu le știai despre cel mai așteptat film de Sărbători, Singur Acasă
Citeste mai mult despre: Singur Acasa, Home Alone, Macaulay Culkin,
Autor: Redactia
Data publicarii: 22 Decembrie 2018
Data actualizare: 06 Decembrie 2020
Descoperă 20 de lucruri mai puțin cunoscute despre super producția pentru care Macaulay Culkin va rămâne pentru totdeauna in istoria cinematografică.


1. Ideea filmului “Home Alone” a pornit de la o scenă din filmul “Uncle Buck” (1989) în care Macaulay Culkin interoghează o bonă din față ușii prin care pot fi strecurate scrisorile și ziarele. Aceeași scenă a fost recreată în “Home Alone”, de dată această cu Culkin folosind deschizătura din ușa pentru a-l ataca pe Daniel Stern.


2. Daniel Stern nu a scos de fapt niciun zgomot în timpul acestei secvențe. Țipătul lui ar fi speriat tarantula, așa că sunetul a fost adăugat ulterior. Actorul a turnat scena din prima.


3. Pe platourile de filmare, Joe Pesci uită întruna că e vorba de o comedie de familie și continuă să improvizeze folosind înjurături în momentele de supărare ale personajului său, în așa fel încât regizorul s-a văzut nevoit să-i ofere o alternativă: să spună “fridge” (“frigider”), în loc de faimosul “f*ck”.


4. Rolul lui Joe Candy din întreg filmul a fost filmat pe parcursul unui maraton de 23 de ore, iar actorul a improvizat complet povestea cum că și-ar fi uitat fiul la o firmă de pompe funebre. Personajul lui a fost inspirat de rolul jucat cu trei ani înainte de “Home Alone”, în  “Planes, Trains & Automobiles”.


5. Motivul pentru care iubita lui Buzz arăta așa este acela că în imagine apare, de fapt, fiul regizorului, deghizat în fată. Regizorul Chris Columbus nu a fost de acord să folosească fotografia unei fete reale, pentru a nu afecta imaginea de sine, și așa șubredă, a adolescentelor.


6. Ce faceți, băieți, renunțați sau mai vreți?”- e o replică improvizată, care nu apărea în scenariul original. A fost atât de bună, încât au folosit-o și în “Home Alone 2”, unde Kevin spune “Hei, băieți, va dați bătuți? Ați suferit destul?”.


7. Mulți au încercat în zadar să închirieze filmul “Angels With Filthy Souls” la începutul anilor ’90, înainte să afle că acesta nu a existat niciodată în realitate. Caseta video folosită de Kevin a fost făcută special pentru filmul “Home Alone”, chiar dacă a fost inspirată din filmul lui James Cagney, “Angels With Dirty Faces”.


8. Când “Home Alone” a apărut în cinematografe în noiembrie 1990, a rulat încontinuu câteva luni de zile, până în primăvară anului următor. Timp de 12 săptămâni a fost lider de box-office și a doborât un record, fiind desemnat cea mai de succes comedie de până atunci, cu încasări de 533.000.000 dolari pe plan internațional.


9.  După ce îl face pe Buzz să dispară, Kevin îi răscolește prin casă, unde găsește o revistă Playboy, numărul din iulie 1989. Dacă erați curioși, în acea lună vedeta era Erika Eleniak. Cea mai mare realizare de până atunci a tinerei a fost apariția în trei episoade ale serialului “Charles În Charge”. Blonda a ajuns apoi să primească un rol important în “Baywatch”.


10. Faimosul poster “Home Alone” cu Macaulay Culkin țipând e inspirat din lucrarea pictorului Edvard Munch, “The Scream”.


11. Pizzeria Little Neros este replica pizzeriei Little Caesars din realitate, iar scena în care băiatul cu pizza doboară statuia, fie împiedicându-se de ea, fie lovind-o cu mașină, este o tema recurentă în film.


12. Că în majoritatea filmelor lui John Hughes, acțiunea filmului “Home Alone” are loc în suburbiile orașului Chicago, iar familia  McCallister locuiește într-o vila cu trei etaje din Winnetka, Illinois, construită în 1920. Casa prezentată în film s-a vândut cu 1.5 milioane de dolari în 2012.


13. Regizorul Chris Columbus crease o scenă complexă în care Kevin visa că locuința prinde viață și îl chinuie, dar pentru că ar fi fost prea costisitoare pentru a fi transpusă în realitate, au ales să facă doar șemineul să pară înspăimântător, cu ajutorul unor lanterne și al unor ațe de pescuit.


14.  Daniel Stern a purtat o pereche de pantofi din cauciuc în timpul scenei în care trebuie să calce pe treptele date cu gudron.


15. Moș Crăciun-ul care îi oferă lui Kevin bombonele conducea o mașină veche, care s-a stricat de mai multe ori in timpul filmării scenei respective.


16. Personajul Marley nici nu era în scenariul inițial, dar regizorul Chris Columbus a simțit nevoia să echilibreze un pic filmul. Vecinul ciudat de vizavi, care îl învață pe Kevin despre familie și iertare, pondereaza scenele violente din “Home Alone”, cum ar fi cea în care Harry e incendiat.


17. Home Alone” e aproape o comoară națională în Polonia. După căderea comunismului, a devenit unul dintre primele filme occidentale difuzate la TV și rulează în fiecare an la televiziunea națională, încă din 1990.


18. Rolul lui Harry le-a fost oferit lui Robert De Niro și lui Jon Lovitz, dar amândoi au refuzat. Ar mai fi de menționat că unul dintre ei a regretat mai mult această decizie decât celălalt, scrie uproxx.com.


19. Home Alone” nu a fost doar un succes de box-office, ci o adevarata masina de facut bani, dupa ce a inspirat trei jocuri video si inca patru filme. 


20. Rolul lui Kevin McCallister a fost scris special de John Hughes pentru Macaulay Culkin, dar regizorul a chemat la casting alți 100 de băieți, doar pentru a se asigura că Macaulay e alegerea perfectă.

Sursa FOTO: Tumblr

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!