3 sponsori uriasi si $20.000.000 castigati din tenis! La cat a ajuns averea Simonei Halep dupa ce a devenit nr 1 mondial

04 Ianuarie 2018, 11:15

3 sponsori uriasi si $20.000.000 castigati din tenis! La cat a ajuns averea Simonei Halep dupa ce a devenit nr 1 mondial
Simona Halep a devenit numarul 1 mondial in ierarhia tenisului feminin, fiind prima jucatoare din istoria Romaniei care reuseste acest lucru, si al doilea roman dupa Ilie Nastase care ajunge pe prima treapta.

Succesul de pe terenul de tenis s-a materializat si in contracte importante de publicitate, Simona fiind imaginea mai multor companii. Cele mai mari branduri care si-au asociat imaginea cu cea mai buna tenismena din lume sunt Adidas, Mercedes si Hublot.

Adidas este sponsorul principal al Simonei, oferindu-i 1 milion de dolari pe an. Halep este printre sportivii de top ai firmei Adidas, fiind pe reclamele uriase afisate de Adidas in orase ca Madrid, Roma sau New York.

Cel mai cunoscut sportiv sub contract cu Adidas este Lionel Messi, cel mai bun fotbalist de pe planeta, insa lista atletilor este una foarte lunga, acoperind foarte multe sporturi, de la baschet la atletism, fotbal, ajungand chiar si in industria muzicala, acolo unde ambasadori sunt Kanye West si Selena Gomez.

Dupa Adidas, cel mai important contract semnat de Simona a fost cu Mercedes.

Halep chiar a postat pe pagina personala o poza cu o masina Mercedes, imediat dupa ce a devenit numarul 1 mondial. Desi a primit cadou mai multe masini de lux de-a lungul timpului, Simona e "legata" de Mercedes cand vine vorba de condus.

Pe langa Simona, Mercedes mai sponsorizeaza atleti ca Michael Schumacher, jucatoarea de tenis Li Na, Novak Djokovic sau jucatoarea de gold Annika Sorenstam. 

Al treilea sponsor important pentru Simona este Hublot. Celebra firma de ceasuri de lux si-a asociat imaginea cu Halep si are mai multe VIP-uri pe lista, printre care Diego Maradona (fotbal), Usain Bolt (atletism) sau Ilie Nastase (tenis).

Simona a purtat in acest an, la Wimbledon, imediat dupa meci, un ceas de $40.000 de dolari, denumit Classic Fusion Titanium Full Pave diamond Hublot. Romanca este vazuta de fiecare data dupa ce se termina meciul punandu-si un ceas la mana, pe care il afiseaza la camera in momentul interviului de dupa meci.

Castigurile Simonei din tenis au depasit suma de 20 de milioane de dolari, ajungand la $20,736,015! La acesti bani se adauga peste 3 milioane de dolari stransi din contractele de sponsorizare, ceea ce o urca pe Simona in topul celor mai bogati romani.

Conform topului Capital de anul trecut, 5 romani au averi de peste 20 de milioane de euro. In acest top nu a fost inclus Ion Tiriac, fostul jucator de hochei si tenis, care are o avere de peste 1 miliard de dolari.

 

Averile sportivilor romani, conform Capital top 300 de anul trecut:

1. Mircea Lucescu 25-28 milioane euro

2. Cosmin Olaroiu 22-24 milioane euro

3. Gheorghe Hagi 21-22 milioane euro

4. Cristian Chivu 20-22 milioane euro

5. Dan Petrescu 20-21 milioane euro

Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO