5 dovezi ca exista viata extraterestra inteligenta FOTO

5 dovezi ca exista viata extraterestra inteligenta FOTO
Data publicarii: 10 Iulie 2011
Data actualizare: 10 Iulie 2011
Exista sau nu exista alte forme de viata inteligenta in Univers in afara de aceea de pe Terra? Este intrebarea pe care si-o pun frecvent scepticii, bazandu-se pe lipsa unor dovezi zdrobitoare. Cei care cred, insa, au gasit mai multe dovezi si sunt in cautarea altora noi. Iata-le pe cinci dintre ele!

1. OZN-urile in istoria antica
Astazi, multe aparitii de OZN-uri sunt explicate ca fiind urmare a testarii de noi tehnologii si aparate de zbor, insa aceasta explicatie nu are cum sa fie folosita pentru trecut, cand zborul uman era imposibil.

In pictura Madonna si Sfantul Giovannino, care dateaza din secolul al XV-lea, se poate vedea in prim-plan Fecioara Maria, iar in fundal este un om care priveste in sus la un obiect care este izbitor de asemanator cu perceptia moderna a unui OZN. Exista multe picturi din trecut in care sunt reprezentate obiecte zburatoare ce par a fi OZN-uri.

In Vechiul Testament, in Cartea lui Ezechiel, se povesteste despre intalnirea cu un obiect ciudat din metal de forma unei roti, care zbura si care avea in interior patru fiinte asemanatoare cu oamenii.

Astrofizicianul Carl Sagan credea ca ar trebui sa luam in serios posibilitatea ca in trecut sa fi existat un contact cu extraterestrii.

2. Astronautii au vazut OZN-uri

Trei zile la rand astronautii de la bordul navetei Apollo 11 au trimis mesaje ciudate: „Aveti vreo idee daca S-4B este prin apropierea noastra?”, „Hei Houston avem ceva ce se deplaseaza alaturi de noi si nu stim ce este”. Unitatea S-4B era la 6000 km distanta de Apollo11, iar intalnirea celor trei astronauti cu un OZN nu a surprins pe nimeni, deoarece astfel de intalniri au fost semnalate inca de la primele zboruri pe orbita.

3. Semnalul „WOW”
In 1977, The Big Ear - telescopul radio de la Universitatea Sate din Ohio, a  interceptat un semnal neobisnuit. Big Ear a folosit numere si litere ca sa determine puterea semnalului: 0 - zgomot lipsit de sens, z - semnal radio puternic.

Astronomul dr. Jerry R. Ehman a fost socat dupa ce a studiat datele de la telescop, cand a descoperit un semnal - 6EQUJ5 -, care venea dintr-un loc din spatiu aparent gol. Ehman a fost atat de surprins incat a incercuit semnalul pe foia de hartie si a scris in dreptul lui „WOW”.

Transmisia a durat 37 de secunde si a venit din constelatia Sagetator. Si mai interesant este faptul ca steaua cea mai apropiata in acea directie este la o distanta de 220 de milioane de ani. Cu alte cuvinte semnalul a venit dintr-un loc gol in spatiu, insa a avut toate caracteristicele unei transmisii radio interstelare.

Singura concluzie a fost ca semnalul era de origine extraterestra si ca a fost transmis de pe o nava spatiala pe care se aflau entitati inteligente.

4. Ecuatia lui Drake
N = numarul de civilizatii din galaxia noastra cu care ar putea fi posibila comunicarea
R* = rata medie de formare a stelelor pe an, in galaxia noastra
fp = partea din aceste stele care au planete
ne = numarul mediu de planete care pot sustine viata pe stele care au planete
fl = fractiune din cele de mai sus care pot dezvolta viata la un moment dat
fi = fractiune din cele de mai sus care pot dezvolta viata inteligenta
fc = grup de civilizatii care dezvolta o tehnologie care elibereaza semne detectabile ale existenta lor in spatiu
L = durata de timp in care astfel de civilizatii emit semnale detectabile in spatiu.

Astrofizicianul Frank Drake (n. 28 mai 1930, Chicago) a dezvoltat ecuatia carei poarta numele, care arata astfel
N= R*x fp x ne x fl x fi x fc x L, pentru a putea estima numarul de planete care ar putea adaposti viata inteligenta.

Astfel, conform ecuatiei lui Drake, folosita pentru o estimare riguroasa in 2001, cand s-a tinut cont si de parametri precum existenta apei in forma lichida, temperatura ideala, posibilitatea realizarii fotosintezei, s-a ajuns la concluzia ca ar putea exista viata inteligenta in Univers pe sute de mii de planete si ca o planeta asemantoare cu Pamantul ar putea exista la doar la cateva sute de ani lumina departare.

Paradoxul lui Fermi spune, insa, pe buna dreptate, ca daca exista atat de multe planete cu viata inteligenta de ce nu exista niciun contact intre acele entitati si noi si de ce sunt atat de putine dovezi fizice ca exista viata inteligenta.

5. SETI  - semnal radio inexplicabil, februarie 2003

In 2003, astronomii care se ocupa cu cautarea formelor de viata extraterestre inteligente (SETI - Search for Extraterrestrial Intelligence), au folosit un telescop urias pentru a examina sectiuni din cer, unde au gasit anterior semnale inexplicabile radio. Ei au descoperit un alt semnal radio, care a fost chiar mai puternic decat ceea dinainte.

Semnalul a venit dintr-o zona din spatiu in cazul in care nu exista planete sau stele si a fost ciudat la o frecventa care absoarbe hidrogenul, asigurandu-se astfel ca semnalul va fi puternic si ar putea parcurge distante foarte mari. Semnalul a fost detectat in trei ocazii diferite, iar astronomii considera ca este de natura extraterestra.

 
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies