• PRO TV
  • 5 mituri demontate despre bateria telefonului mobil si modul in care trebuie sa o incarci

5 mituri demontate despre bateria telefonului mobil si modul in care trebuie sa o incarci

5 mituri demontate despre bateria telefonului mobil si modul in care trebuie sa o incarci

De-a lungul timpului, s-au vehiculat o multime de mituri cu privire la modul in care trebuie sa incarcam bateria telefonului pentru ca aceasta sa aiba o durata mai lunga. 

Mashable a identificat cele mai populare cinci mituri false despre bateria telefonului mobil. Tu pe cate dintre ele le credeai? 

Mit: Folosirea altui incarcator decat cel primit la achizitionarea telefonului ii poate afecta bateria.

Adevar:
Incarcatoarele care nu sunt produse de un anumit brand, desi nu sunt cele mai bune, pot fi utilizate atunci cand avem nevoie sa ne incarcam telefonul. 

Daca achizitionam un incarcator generic produs de o companie cu licenta si in specificatiile caruia se precizeaza ca este compatibil cu telefonul, atunci nu vor fi probleme.


Mit: Nu trebuie sa folosesti telefonul atunci cand este pus la incarcat. 

Adevar: Unele persoane cred ca utilizarea telefonului cand este pus la incarcat creste riscul de electrocutare. Acest mit este complet fals. Electrocutarea este posibila doar daca folosim telefonul legat la priza in timp ce ne aflam in cada sau daca il incarcam cu ajutorul unui incarcator improvizat. 


Mit: Incarcarea telefonului pe durata intregii nopti poate distruge bateria. 

Adevar: Telefonul este mai inteligent decat credem noi. In momentul in care bateria este complet incarcata, intregul proces se incheie. Cu alte cuvinte, desi telefonul este cuplat la incarcator, bateria nu se afla un uz.

Cu toate acestea, specialistii nu ne recomanda ca in fiecare zi sa ne lasam telefonul la incarcat peste noapte. "Viata" bateriei va fi mai scurta daca o incarci de fiecare data atunci cand nivelul de incarcare este peste 40%. 


Mit: Este de preferat sa nu incarcam telefonul decat dupa ce i-a "murit" complet bateria.   

Adevar: Specialistii sustin ca este mai bine sa iti incarci zilnic telefonul decat sa il supui din cand in cand la o "incarcare completa".

Bateria telefonului tau are un numar finit de incarcari. Atunci cand lasi bateria sa se consume complet, cate un ciclu din "viata" bateriei se incheie. 


Mit: Nu trebuie sa iti inchizi nicioadata telefonul. 

Adevar: Chiar si telefoanele au nevoie uneori de o pauza. Un specialist Apple a declarat ca, atunci cand doresti sa prelungesti viata bateriei telefonului, recomandat este ca din cand in cand sa il inchizi. 

Specialistii recomanda ca o data pe saptamana sa ne inchidem telefoanele pentru ca timpul de functionare al bateriei sa nu scada. 


BONUS: Caldura este cea care afecteaza durata de viata a bateriilor telefoanelor mobile. Tehnologia si caldura nu fac casa buna, iar acest lucru este sustinut si de specialisti. 

Temperaturile scazute pot afecta si el timpul de functionare al unei baterii.  

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni