(P) 5 plante decorative care atrag norocul în casă

(P) 5 plante decorative care atrag norocul în casă
Citeste mai mult despre: 5 plante decorative, casa, noroc,
Data: 19 August 2019
Pentru unii, selecția plantelor depinde în totalitate de estetica pe care doresc să o creeze, alții  urmăresc mai cu seamă anumiți factori precum costul, dimensiunea și mentenanța.

Pe lângă toate aceste aspecte, venim cu ceva în plus, și anume faptul că anumite plante de interior pot atrage bogăție, sănătate și dragoste.

Ești în căutarea câtorva plante noi care să înfrumusețeze și să reinprospateze atmosfera din casă, grădina sau chiar de la locul de muncă? De ce să nu adaugi în coșul de cumpărături câteva dintre cele despre care se spune că aduc noroc, fericire, iubire și prosperitate? Iată 5 recomandări de top care te vor face să alegi cel puțin una dintre plantele de pe https://floria.ro/aranjamente-florale/.


1. Arborele cu bani

Originară din America Centrală și de Sud, este una dintre cele mai populare plante aducătoare de noroc. Există o legendă care spune că un fermier sărac din Taiwan s-a rugat pentru avere și a găsit această plantă. Luând de bun augur cele întâmplate, a luat-o acasă. Curând, micul arbore a început să crească, timp în care fermierul a devenit foarte bogat.

Arborele este apreciat atât pentru felul în care armonizează existența umană cu mediul înconjurător, cât și pentru abilitatea de a genera, odată ce crește, un câmp de energie pozitivă. Îi place lumina dar nu soarele direct, iar umiditatea atmosferică trebuie să fie de minim 60%. Se udă odată pe săptămâna pentru a menține solul umed.

 

2. Bambusul norocos

Potrivit tradiției asiatice, bambusii oferiți sau primiți cadou aduc noroc. Bambusul este recunoscut de mii de ani pentru că a adus pacea, sănătatea, dragostea și norocul în casele oamenilor. Aranjamentul, mai exact numărul de tulpini,  indică averea pe care o atrage.

Pentru fericire, longevitate și bogăție - 3 tulpini. Pentru avere - 5 tulpini. Mult noroc - 6 tulpini. 7 tulpini pentru sănătate, 9 pentru succes, iar 10 pentru perfecțiune și împlinire. Se crede că un aranjament mare de 21 de tulpini aduce binecuvântări pentru bogăție și sănătate de durată. În ceea ce privește amplasarea, estul casei se concentrează pe familie, în timp ce sud-estul este centrul bogăției.

Din fericire pentru cei care nu dispun de suficient timp pentru a se îngriji de plămânii casei, această plantă necesită mentenanță minimă. Are nevoie, în special, de multă lumina dar nu soare direct, acesta producând arsuri pe suprafața frunzelor.

 

3. Arborele de Jad

Deși provine din zonele tropicale ale Africii s-a adaptat fără probleme oricărui tip de mediu. În condiții optime, plantele de jad pot trăi chiar și zeci de ani.

Există câteva soiuri diferite de plante de jad despre care se spune că aduc noroc. Tocmai de aceea, jadurile sunt adesea oferite drept cadouri noilor proprietari de afaceri. Atunci când este așezat lângă intrarea casei sau a biroului, se crede că salută prosperitatea și succesul în interior.

Se spune că arborele de jad are capacitatea de a capta energiile negative. Prin urmare, dacă aveți o astfel de plantă în camera nu veți mai fi nervoși sau supărați. Are nevoie de lumina puternică, în plin soare și umiditate redusă. Se udă odată la 15 zile pe timp de iarnă iar vara o dată pe săptămâna.

 

4. Planta șarpe

Denumită și limba soacrei, planta șarpe este considerată a fi norocoasă atunci când este plasată într-o poziție ideală deoarece absoarbe gazele otrăvitoare din aer și elimină toxinele. De asemenea, emană un câmp protector puternic care îi protejează pe proprietari de energiile negative.

Adesea, planta șarpe este considerată în rândul cunoscătorilor de Feng Shui drept o plantă care poate transforma casa într-un spațiu neprimitor, însă atunci când este poziționată într-o zonă mai retrasă, care nu este ocupată foarte des de oameni, aceasta oferă o vibrație pozitivă întregii locuințe.

Este extrem de apreciată datorită calității sale de a purifica aerului din interior prin absorbția gazelor nocive și a prafului din încăpere. Îi place să stea în plin soare iar întreținerea este foarte ușoară.

 

5. Iasomia

Originară din Asia, numele său provine de la cuvântul persan „yasmin” care înseamnă cadou de la Dumnezeu. Iasomia este una dintre cele mai populare flori din India. Florile de iasomie simbolizează diferite emoții ale vieții în diferite culturi, unele dintre acestea includ iubire, romantism, modestie, senzualitate, amabilitate. În nunțile hinduse, iasomia este adesea folosită în buchetul miresei pentru a simboliza eternitatea unei iubiri profunde între membrii cuplului proaspăt căsătorit.

Această plantă poate atrage, de asemenea, dragoste și bani atunci când este crescută în jurul casei. Se crede că uleiul de iasomie este unul dintre cei mai puternici afrodisiaci.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO