6 mituri false despre intalnirile de iubire

6 mituri false despre intalnirile de iubire
Citeste mai mult despre: iubire, intalnire, mit, psihoterapeut, relatie,
Data: 20 Aprilie 2011
Despre intalniri, foarte importante intr-o relatie de iubire, au aparut de-a lungul timpului o multime de mituri, care pot fi, insa, demontate unul cate unul, acum cand, de exemplu, si femeile le pot da intalnire barbatilor si pot plati o cina fara sa se simta nimeni ofensat.

Iata sase mituri despre intalnirile amoroase:

1. Barbatii platesc intotdeauna la prima intalnire
Poate unul dintre cele mai vechi mituri din istoria intalnirilor de iubire este desfiintat de Gloria Starr, experta in etichete. “Daca te invita o femeie, tu esti oaspetele ei si va plati ea. Uita de obiceiul de a avea neaparat la tine portofelul sau cardul, pline”, spune Gloria. De fapt, o femeie care planifica o intalnire, in principu ar trebui sa isi permita sa si plateasca - biletele la film, la un concert, o cina, o iesire la club etc.

2. Nu exista dragoste la prima vedere
“Barbatii se pot indragosti instantaneu cand privesc o femeie frumoasa, deoarece la ei impactul vizual este foarte puternic”, sustine celebra antropoloaga Helen Fisher de la Rutgers University din New Jersey, autoarea cartii “Why we love: The nature and chemistry of romantic love”.

3. Femeile singure isi dau peste cap tot programul doar ca sa il vada pe cel de care sunt interesate
Un studiu realizat de aceeasi celebra antropoloaga (Helen Fisher) releva faptul ca, in realitate, barbatii isi schimba obiceiurile si programul ca sa intalneasca femeile pe care le plac.

4. Daca un barbat nu se arata imediat interesat de tine, inseamna ca nu te place
“Unele dintre cele mai dezastruoase intalniri despre care am aflat sunt cele in care barbatii au fost foarte insistenti”, spune Dalma Heyn, terapeuta si autoarea bestseller-ului “The love goddess”.

5. Pentru a cuceri un barbat, trebuie sa faci pe inabordabila
“O atitudine distanta duce la diminuarea interesului”, sustine Joni Mantell din New York, psihoterapeuta si consilier pe probleme de iubire. In plus, barbati nu prea gusta o atitudine distanta, ei se lasa cuceriti de femeile calde, prietenoase.

6. Nu este bine sa iesi cu cineva de la serviciu
Nu este nicidecum adevarat, important este cum manageriezi acest gen de relatie. Multe povesti de iubire durabile, de invidiat, au debutat la locul de munca.

 
Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO