7 lucruri care te vor face sa iti stergi contul de Facebook. Ce spun cercetatorii despre reteaua de socializare

7 lucruri care te vor face sa iti stergi contul de Facebook. Ce spun cercetatorii despre reteaua de socializare
Data publicarii: 26 Iulie 2014
Data actualizare: 26 Iulie 2014
Cercetatorii din Norvegia au identificat 6 semne care indica dependenta de Facebook. Majoritatea oamenilor au gasit in aceasta retea de socializare un mod rapid de comunicare cu persoanele apropiate, dar se pare ca studiile demonstreaza exact contrariul.

Printre cele sase semne despre care vobeau cei din Norvegia regasim:

1. Faptul ca ne gandim mai mereu la Facebook.

2. Suntem nelinistit daca nu ne putem verifica contul.

3. Folosim prea mult aceasta retea de socializare

Toate cele de mai sus se pare ca au un impact negativ atat in ceea ce ne priveste locul de munca, dar si studiile.

Potrivit unui studiu realizat in anul 2012 cei care s-au despartit de partenerul de cuplu au fost influentati de contul de pe Facebook pentru a-si cauta partenerul, iar acest lucru nu a facut decat sa le puna piedici in depasirea momentului.

In anul 2011, mai mult de o treime din populatia Statelor Unite a divortat din cauza acestei retele de socializare, iar cifrele sunt in crestere.

Un studiu de la o universitate din Suedia demonstreaza ca cu cat petrecem mai mult timp pe Facebook, cu atat mai mult suntem nemultumiti de vietile noastre din realitate, iar faptul ca ne uitam din ce in ce mai mult pe Newsfeed nu face decat sa confirme cresterea starii de izolare si singuratate.

Un alt studiu de la Universitatea din Chicago spune ca Facebook-ul creeaza mai multa dependenta decat tigarile, iar cei care au cont pe aceasta retea de socializare petrec mai mult de saptezeci si cinci de minute in fiecare zi pe conturile lor, ceea ce inseamna 450 de ore pe an.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies