95% dintre romani nu pot pronunta acest text fara greseala. Tu poti? Testeaza-te!

95% dintre romani nu pot pronunta acest text fara greseala. Tu poti? Testeaza-te!
Citeste mai mult despre: dictie, exercitii de dictie,
Autor: Redactia
Data publicarii: 03 Iulie 2018
Data actualizare: 03 Iulie 2018
Expertii spun ca, daca reusesti sa pronunti corect toate cuvintele din textul de mai jos la prima vedere, inseamna ca vorbesti mai bine decat 95% dintre vorbitorii nativi, dar si ca ai abilitatea de a citi in avans unele cuvinte.   

Site-ul dictie.ro noteaza ca exercitiul urmator se desfasoara in felul urmator:  trebuie sa citesti cu voce tare si fara sa silabisesti cuvintele. Daca faci chiar si o singura greseala, ai picat testul. 

Textul e un fragement din manualul de dictie "Sase sasi in sase saci", de Carmen Ivanov. 

"Releurile rablelor liderului rebelilor libieni atinse de originalitatea nabucodonosoriană aproape imperturbabilă, nesemnificativă pentru antiperistaltismul prestidigitatorului erau de un primitivism extrinsec şi veneau pe filiera colaboraţioniştilor incompatibili cu senzaţia de incomprehensibilitate când, în inalienabilitate, se prind cu dinamism zglobiu la cimilituri infinitezimale marcate de insesizabilitate cu o idiosincrasie fantasmagorică şi abracadabrantă ireversibilă în contemporaneitate şi fără unilateralitate cu o megalomanie uzând un primitivism spasmodic şi zguduitor.

Manifeşti stupoare când pe o microfotoradiografie întrezăreşti o inexorabilă cifră treisprezece şi gândeşti: paraskavedekatriafobia e mai rea decât hipopotomonstrosecvipedaliofobia, dar mai uşoară decât venustrafobia, ablutofobia sau chiar logizomecanofobia.

A fost diagnosticat otorinolaringologic cu ri- nodislalie acută din cauza mucezelii influores- cente ce se întrepătrunde buconazofaringian cu o discopatie neidentificabilă laparoscopic cu chintesenţă lamelibranhiată a acidului dezoxiribonucleic care a ajuns la desuetudine din cauza acidului acetilsalicilic, care cu recrudes- cenţă antispasmodică ucide microorganisme dicotiledonate sau monocotiledonate culese dintr-o zarzavagerie paralelipipedică prelucra- tă din obiecte contondente fără unilateralitate sau fotoluminiscenţă.

I se înceţoşează mintea în mod anatomopatologic când priveşte demonstraţia ireversibilă, de o neinteligibilitate transcendentală a muşchiului sternocleidomastoidian şi se gândeşte cu impasibilitate minuţioasă la vicisitudinile de imponderabilitate a şasiurilor săseşti cuprinse de un scurtcircuit electric neelucidat."
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies