A cerut o guma de mestecat, a primit in schimb o replica geniala! Vezi ce i s-a intamplat Andreei Esca

A cerut o guma de mestecat, a primit in schimb o replica geniala! Vezi ce i s-a intamplat Andreei Esca
Data publicarii: 28 Septembrie 2012
Data actualizare: 28 Septembrie 2012
"Ma urc intr-o seara in masina si il rog pe sotul meu sa-mi dea o guma de mestecat, din aceea pe care o are mereu prin torpedou" scrie Andreea Esca in noul editorial pentru revista The One.

"Dar, surpriza, imi da o alta de care nu mai auzisem. intreb: „De ce imi dai din asta? E mai buna?”.

Ça change” (e altfel, mai schimbam...), imi raspunde scurt si cuprinzator. Habar n-am de ce in acel moment replica mi s-a parut geniala. Parca era un raspuns la toate intrebarile esentiale ale omenirii. Am stiut ca vreau sa scriu despre asta. Pentru ca este replica valabila in orice situatie. iti place mai mult unde lucrezi acum, imi mai intreb din cand in cand colegii? E altceva, imi raspund. E mai misto amanta decat nevasta? E altfel, zice Robert. Sunt mai frumosi pantofii astia fata de aia pe care tocmai ti i-ai cumparat saptamana trecuta? Sunt diferiti, spune Alexandra. ti-a placut mai mult filmul asta? E alt gen, decide Cristian.  

De cate ori nu ne-am dat seama de necesitatea schimbarii fara a avea garantia unui salt calitativ? De cate ori nu am stiut ca schimbarea nu inseamna obligatoriu evolutie? si cu toate acestea ne-o doream, simteam ca ne era necesara. Altfel de unde ar fi aparut si bine-cunoscuta expresie „ti s-a urat cu binele”?

Am vorbit despre asta cu „vecinul meu de redactie”, Cristian Tudor Popescu. El mi-a confirmat teoria mai bine ca oricine. Am ajuns la biologie si mi-a explicat cum, la un moment dat, dupa imperecheri repetate, o specie pur si simplu stagneaza si e nevoie de o mutatie pentru a o salva si a o face sa produca alte seturi de combinatii.

Apoi m-a trecut prin informatica si mi-a zis ca intr-un soft programul da aceleasi rezultate in bucla dupa o vreme, si atunci e nevoie de un counter care sa schimbe arbitrar ciclarea infinita. Am incheiat reamintindu-ne de o discutie de-a noastra de la televizor, in care imi vorbea despre pestele care se zbate ca nebunul pe mal pentru ca simte ca e mai bine sa faca asta decat sa stea pe loc, sa-si astepte sfarsitul…

Asadar m-am decis: nu renuntati la nimic din ceea ce aveti chef sa traiti pentru ca… ça change" spune Andreea Esca.

Acest editorial a aparut in noul numar revistei The ONE - care se gaseste de astazi pe piata.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies