A doborat recordul mondial. Femeia care a dat nastere unei fetite cu 18 luni mai mica decat ea

A doborat recordul mondial. Femeia care a dat nastere unei fetite cu 18 luni mai mica decat ea
Data: 24 Ianuarie 2018
Diferentele de varsta dintre copii si mamele lor se incadreaza, de obicei, intr-un interval de timp rezonabil. Majoritatea femeilor au copii intre varstele 20-35 de ani. Cu toate acestea, pentru o mama din Tennessee, diferenta de varsta dintre ea si mama ei este de 18 luni.

Cum ese posibil asa ceva? Se pare ca bebelusul a fost conceput dintr-un embrion inghetat timp de 24 de ani. 

Citește și

Recordul pentru cea mai tanara mama din istoria umana, a fost Lina Medina, care a dat nastere unei fetite in 1939 cand avea varsta de doar 5 ani si 7 luni. A fost capabila de a concepe un copil, datorita pubertatii precoce, dar niciodata nu a dezvaluit cine a fost tatal copilului. 

Spre deosebire de majoritatea cuplurilor, Tina Gibson si sotul ei Benjamin, nu au putut face un copil pe cale naturala. Acest lucru s-a datorat faptului ca Benjamin suferea de fibroza chistica, o tulburare genetica care afecteaza plamanii si poate cauza infertilittea. 

Doritori sa devina parinti neaparat, cuplul a planuit sa adopte un copil. Tatal Tinei, in schimb, le-a sugerat o optiune alternativa, si anume:"fertilizarea in vitro". Acest lucru implina implementarea unui ou fertilizat in uterul femeilor. 

"Am ajuns acasa intr-o zi, m-am uitat la Benjamin si i-am spus ca trebuie sa aplicam pentru fertilizare in vitro.", a declarat Tina pentru CNN. 

Oamenii care aleg aceasta metoda, au nenumarate optiuni de a alege de la ce persoane doresc sa aleaga embrionul, astfel sa isi poata da seama cum vor arata trasaturile copilului, incluzand rasa, inaltimea si istoricul educational al parintilor donatori. 

Insa, cand cei doi au ales embrionul, prima lor optiune nu a fost valabila, asa ca li s-a oferit o a doua optiune. 

Parintii care doresc sa isi inghete embrionii, nu spun pentru cat timp copilul a fost inghetat, asa ca Tina si Benjamin nu au avut nici cea mai mica idee ca embrionul lor a fost inghetat din Octombrie, 1992. Asta inseamna ca fetita lor a fost conceputa cu 18 luni dupa Tina. 

In martie anul acesta, embrionul a fost cu succes dezghetat si Tina a fost fertilizata in vitro la The National Embryo Donation Center. 

Tina a dat nastere unei fetite, Emma Wren Gibson. Nasterea Emmei a doborat recordul mondial, 24 de ani fiind cea mai lunga perioada in care un embrion a fost inghetat si cu succes s-a transformat intr-un copil. 

"Daca s-ar fi nascut cand trebuia sa se nasca, am fi putut fi cele mai bune prietene. Suntem asa de recunoscatori si binecuvantati. Este un cadou minunat de Craciun de la Dumnezeu." a declarat Tina. 
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies