A fost construita cu ajutorul unui sistem de printare 3D in doar 8 ore. Cat costa si cum arata interiorul casei

A fost construita cu ajutorul unui sistem de printare 3D in doar 8 ore. Cat costa si cum arata interiorul casei
Data publicarii: 16 Mai 2017
Data actualizare: 16 Mai 2017
Construirea unei case de la 0 poate fi un proces epuizant care necesita timp si bani, foarte multi bani. Conform celor de la Business Insider, un grup de constructori au decis "sa arda" cateva etape prin printarea 3D a unor parti ale casei. 

Cei de la PassivDom, o echipa de constructori din Ucraina, utilizeaza un sistem de printare 3D pentru a realiza case. Robotul poate imprima in aproximativ opt ore peretii, acoperisul si podeaua unei case de 35 metri patrati. 

Usile, ferestrele, sistemul electric si instalatia de apa sunt realizate ulterior cu ajutorul unei echipe specializate de muncitori. 

Citeste si: 6 delicatese exotice pe care putini au curajul sa le consume

In afara de procesul inedit de constructie, ceea ce atrage la aceste casute moderne sunt urmatoarele doua aspecte: sunt mobile si autonome. Cu alte cuvinte, proprietarul lor nu trebuie sa isi faca griji in privinta iluminatului, apei potabile si a sistemului de canalizare. 


Energia solara este captata si stocata de o baterie montata in casa, iar apa este colectata si filtrata din aer, sau exista posibilitatea sa introduci chiar tu apa in sistemul respectiv. In cea ce priveste canalizarea, aceasta este integrata in constructie prin intermediul unui sistem independent de eliminare a apei menajere. 

"Prin intermediul acestor case aven sansa sa traim in natura, departe de civilizatie, dar in conditii comforbaile", spune Maria Sorokina, designer in cadrul proiectului PassivDom. 


Sursa: PassivDom


Pretul unei astfel de case incepe de la 31 900 de Dolari si poate fi cumparata printr-o precomanda. Constructiile sunt disponibile in Ucraina si Statele Unite ale Americii, iar primele dintre ele urmeaza sa fie livrate in cursul anului 2017. 

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies