A murit celebrul fotograf de modă Peter Lindbergh

A murit celebrul fotograf de modă Peter Lindbergh
Autor: Redactia
Data publicarii: 05 Septembrie 2019
Data actualizare: 05 Septembrie 2019
Peter Lindbergh, considerat unul dintre cei mai influenţi fotografi din ultimii 40 de ani, care a colaborat cu publicaţii precum Vogue, Vanity Fair, Harper's Bazaar şi The New Yorker, a murit marţi, la vârsta de 74 de ani, la Paris.

Recent a lucrat cu ducesa Meghan de Sussex, soţia prinţului Harry, la o serie de fotografii pentru numărul din septembrie al ediţiei britanice a revistei Vogue.
 

Meghan a postat pe contul oficial de Instagram o imagine în care apare ținându-l în brațe pe  Lindbergh.

 „Onorând viața și munca fotografului Peter Lindbergh.

Munca sa este cunoscută la nivelul întregii lumi deoarece surprindea esența subiectului și promova idelaurile sănătoase de frumusețe, ocolind Photoshop-ul, și preferând frumusețea naturală cu machiaj minim. Ducesa de Sussex a lucrat cu Peter în trecut și l-a ales personal pentru a le fotografia pe cele 15 femei de pe coperta numărului de septembrie al ediției britanice a revistei Vogue, la care a fost editor invitat. Nu a existat niciun alt fotograf la care să se fi gândit pentru a da viață acestui proiect important”, este mesajul de pe contul oficial al ducilor de Sussex.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) pe

 

Fotograful s-a născut în 1944, în Polonia aflată sub ocupaţie nazistă, şi a lucrat de-a lungul timpului cu numeroşi creatori de modă, colaborând inclusiv cu reviste internaţionale prestigioase.

 

A studiat la Academia de Arte Frumoase din Berlin în anii 1960 şi a fost, timp de doi ani, asistentul fotografului german Hans Lux, înainte de a-şi deschide propriul studio în 1973.

 

În 1978 s-a mutat în Paris pentru a-şi face o carieră.

 

În 1990, Lindbergh era celebru pentru fotografiile pe care le-a făcut modelelor Naomi Campbell şi Cindy Crawford.


A preferat să îşi imortalizeze modelele în ipostaze naturale. "Urăsc retuşurile. Urăsc machiajul. Spun mereu: «Demachiază-te!»", a declarat Lindbergh la începutul acestui an pentru Vogue.

 

"Abilitatea lui de a vedea frumuseţea reală în oameni, în lume, a fost necontenită şi el va continua să trăiască prin imaginile pe care le-a creat. Toţi cei care l-au cunoscut, au lucrat cu el sau i-au iubit fotografiile îi vor simţi lipsa", a afirmat Edward Enninfun, editor la Vogue Marea Britanie. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies