A murit Dumitru Fărcaș! Artistul s-a stins la 80 de ani

A murit Dumitru Fărcaș! Artistul s-a stins la 80 de ani
Citeste mai mult despre: Dumitru Fărcaș, a murit,
Autor: Redactia
Data publicarii: 07 August 2018
Data actualizare: 07 August 2018
Dumitru Fărcaș a murit în noaptea de luni spre marți , într-un spital din Cluj.

Artistul s-a stins în urma unui infarct.  

În luna mai, Fărcaş a împlinit vârsta de 80 de ani, ocazie cu care preşedintele Klaus Iohannis i-a oferit Ordinul Naţional "Serviciu Credincios" în grad de cavaler. În vara anului 2014, Dumitru Fărcaş a rămas fără taragot, după ce acesta i-a fost furat dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român, astfel că artistul nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir, scrie Mediafax. 


Taragotul şi un acordeon au fost furate dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român, care fusese lăsat neasigurat. Bunurile furate valorează aproximativ 7.000 de euro", au spus atunci surse din Poliţia Capitalei.

Dumitru Fărcaş şi alţi artişti sosiseră la Ateneu pentru a participa la spectacolul aniversar "Zamfir - 50 de ani pe scenă." Hoţii au acţionat după ce aceştia au coborât din microbuz. Cel mai probabil, ei ar fi găsit o uşă a microbuzului deschisă.Artistul pregătea alături de alți folclorişti un program dedicat Centenarului, care să includă spectacole atât în ţară, cât şi în străinătate.

Dumitru Fărcaș era pensionar, dar avea şi funcţia de consultant artistic la CCS.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!