A murit Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros

A murit Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros
Citeste mai mult despre: Lidia Bejenaru, Nicolae Botgros,
Data publicarii: 26 Iulie 2021
Data actualizare: 26 Iulie 2021
Doliu în muzica populară! Lidia Bejenaru, soția maestrului Nicolae Botgros, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani.

Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, a murit astăzi, 26 iulie. Decesul său a fost anunțat pe pagina de facebook a lui Andrei Locoman, Directorul general ,,Moldova-Concert”.

”Lidia Bejenaru Botgros s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani.

Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia Bejenaru-Botgros a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei. Va fi simțită lipsa Lidiei Bejenaru-Botgros din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia Bejenaru-Botgros”.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies