A rugat un om fara adapost sa il ajute. Un experiment social care ne demonstreaza ce se intampla in realitate

A rugat un om fara adapost sa il ajute. Un experiment social care ne demonstreaza ce se intampla in realitate
Citeste mai mult despre: om fara adapost, ce se intampla, experiment,
Data publicarii: 22 Iulie 2015
Data actualizare: 22 Iulie 2015
Sandy este un om al strazii, care duce de ceva vreme o viata trista pe strazi si care deasemenea s-a obisnuit cu modurile in care este tratat de catre oameni.

Acesta s-a aratat interesat sa participe la un experiment social care are ca scop sa demonstreze felul in care ne privim intre noi in functie de felul in care suntem imbracati.

De cele mai multe ori aparentele sunt inselatoare si avem tendinta de a judeca in functie de ele. Joseph Costello si Sandy au pus impreuna bazele acestui experiment social care sa arate reactiile oamenilor atunci cand oamenii strazii le cer bani. 

In prima scena Sandy este imbracat la costum si le cere oamenilor pe care ii intalneste bani pentru diverse lucruri: bilet de autobuz, cafea. Chiar daca cerea numai un dolar, acestia ii ofereau mai mult.

Cand Sandy se schimba in haine ponosite si le cere oamenilor aceleasi sume modice, acestia il ignora si este refuzat de toata lumea. Acest experiment nu face decat sa ne invete ca trebuie sa acordam sanse egale semenilor nostri, oricare ar fi aspectul lor.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies