Acesta este filmul care comemorează 20 de ani de la evenimentele de la 11 septembrie

Acesta este filmul care comemorează 20 de ani de la evenimentele de la 11 septembrie
Citeste mai mult despre: 11 septembrie 2001, comemorare, serie,
Data publicarii: 30 August 2021
Data actualizare: 14 Noiembrie 2021
În amintirea evenimentelor care au avut loc pe 11 septembrie în New York City, Washington D.C. și în Pennsylvania în urmă cu 20 de ani, National Geographic difuzează în premieră “11 SEPTEMBRIE: O ZI ÎN AMERICA”, un documentar în șase părți care relatează evenimentele din acea zi povestite de salvatorii și supraviețuitorii prezenți la fața locului. 

"11 SEPTEMBRIE: O ZI ÎN AMERICA” a fost produsă în parteneriat oficial cu 9/11 Memorial & Museum. Primul episod, “Prima reacție”, a avut premiera pe 11 iunie în cadrul Festivalului de Film Tribeca. 

Această serie plină de trăiri intense va fi transmisă pe parcursul a patru seri consecutive la National Geographic din 3 septembrie la ora 20:00.

Pentru a crea această serie documentar, echipa producătoare a analizat 951 de ore de imagini de arhivă – unele care nu au mai fost văzute niciodată– pentru a construi o relatare captivantă și încărcată emoțional a acelei zile fatidice care a avut loc în urmă cu 20 de ani. Producția oferă o imagine cuprinzătoare și intimă a modului în care evenimentele din acea zi au afectat atâtea vieți – prezentând actele de altruism și curaj ale străinilor care se salvează unul pe celălalt cu orice preț și dezvăluind triumful spiritului uman în momente în care acesta este pus la mare încercare.

Timp de trei ani, producătorii au intervievat 54 de persoane, cumulând 235 de ore de înregistrări, pentru a descrie în mod cronologic povestea cuprinzătoare a zilei de 11 septembrie – prin mărturii directe ale celor care au fost acolo.

Arhiva include momente care nu au mai fost prezentate până acum, precum imagini ale turnurilor captate din apartamentele și străzile din apropiere la scurt timp după prăbușirea avionului, zona de triaj din fața turnurilor în momentele de după impact și misiunile de salvare confidențiale din acea zi terifiantă. 

Fiecare episod al seriei pune în lumină eroismul declanșat de evenimentele din 11 septembrie, din perspectiva persoanelor care și-au riscat viața pentru a o salva pe a celor din jurul lor și care acum relatează experiențele lor ca mărturii directe. De la primii salvatori la angajați din World Trade Center și la bunii samariteni care vedeau cum se desfășurau evenimentele, cu toții ne împărtășesc experiențele lor – unii pentru prima dată.

FOTO CREDIT: NIST/NATIONAL GEOGRAPHIC
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies