Actorul care ar putea lua Oscar pentru un rol revolutionar: e popular in toata lumea, putini ii stiu chipul

Actorul care ar putea lua Oscar pentru un rol revolutionar: e popular in toata lumea, putini ii stiu chipul
Citeste mai mult despre: Andy Serkis, Oscar, Stapanul inelelor,
Data: 08 August 2011
Unul dintre actorii britanici ai momentului Andy Serkis ar putea deveni prima persoana premiata cu un Oscar pentru interpretarea unui personaj non uman realizat pe calculator.

Ironic actorul a devenit popular in lume tocmai pentru rolurile in care chipul sau nu apare deloc. Ultimul film in care britanicul de 47 de ani face senzatie nu este o exceptie de la regula: "Rise of the Planet of the Apes", blockbusterul care a strans 54 de milioane de dolari la lansare in SUA in weekendul trecut, vine din aceasta saptamana si in cinematografele din Romania si promite sa uimeasca pe fanii genului SF.

Cum a rusit Andy Serkis sa devine un specialist in interpretarea personajelor realizate pe calculator? Desi numele sau este extrem de cunoscut iar actorul este unul popular si apreciat, fata nu prea si-o arata prin filme asa ca multi din cei care i-au vazut super productiile risca sa nu-l recunoasca.

L-a jucat pe Gollum in trilogia "Lord of the Rings", l-a intrepretat pe King Kong in 2005 pentru care a lucrat alaturi de acelasi regizor Peter Jackson, iar acum creaza din nou valuri de admiratie si apreciere pentru rolul lui Caesar - o maimuta pe care se fac experimente si care dupa ce ajunge mai inteligenta decat oamenii starneste o rascoala pentru a stabili suprematia pe planeta. Interpretarea sa este inregistrata pe calculator iar apoi imaginea unui personaj animat este suprapusa peste a sa.

Intra pe www.procinema.ro ca sa citesti mai multe despre Andy Serkis!
Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO