Actorul chinez care dă de pomană averea de 700 de milioane de dolari: „Visul meu e să fiu o persoană normală”

Actorul chinez care dă de pomană averea de 700 de milioane de dolari: Visul meu e să fiu o persoană normală
Citeste mai mult despre: Chow Yun Fat, actor chinez, avere,
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 16 Octombrie 2018
Data actualizare: 16 Octombrie 2018
Este unul dintre cei mai bogați chinezi în viață, acumulând în cei 40 de ani de carieră cinematografică peste 700 de milioane de dolari. Cu toate acestea, Chow Yun Fat nu e fericit.

Visul meu este să fiu fericit și o persoană normală. Cel mai greu lucru în viață nu este să strângi cât mai mulți bani, ci cum să păstrezi un confort interior și să-ți trăiești restul vieții într-un mod simplu și lipsit de griji”, spune actorul care a acumulat nu mai puțin de 714 milioane de dolari americani de-a lungul vieții. Chow Yun Fat (63 de ani), care a jucat în pelicule celebre, chiar și alături de Johnny Depp, a declarat recent că vrea să-și doneze averea celor sărmani. „Banii nu sunt ai mei. Eu doar îi țin la adăpost pentru moment”, subliniază Chow Yun Fat, care mărturisește că toată viața a trăit simplu.

În ciuda averii sale de 5,6 miliarde de HKD (dolari Hong Kong), echivalentul a 714 milioane de dolari americani, actorul trăiește cu 102 dolari americani pe lună. În urmă cu doi ani și-a schimbat vechiul telefon mobil, un Nokia pe care l-a folosit vreme de 17 ani. L-a schimbat pentru că s-a stricat și nu l-a mai putut repara. Toată viața a fost un om chibzuit și adesea a fost văzut cumpărându-și haine de la magazinele second hand sau de la reduceri.  

Soția lui Chow Yun, Jasmine Tan, a fost cea care a dezvăluit averea actorului și planul său de a o împărți mai multor organizații neguvernamentale. De-a lungul anilor, actorul chinez și soția lui au fost implicați în mai multe campanii umanitare, așa că demersul lor nu este, din punctul lor de vedere, unul ieșit din comun.

 

Unicul său copil a murit la naștere

Chow Yun Fat a fost căsătorit de două ori. Prima dată, în 1983, cu actrița de televiziune Candice Yu. Mariajul lor nu a durat decât nouă luni. În 1986, actorul s-a căsătorit cu actuala soție, singaporeza Jasmine Tan. Cei doi nu au copii împreună, dar au trăit drama vieții lor în 1991. Atunci, fetița lor a murit la naștere, în urma strangulării cu cordonul ombilical. „Nu am știut ce să fac ori să cred. Nu am plâns. Tot ce am putut să fac a fost să mă întreb: De ce eu? De ce mi se întâmplă mie asta?”, a mărturisit Jasmine pentru asiaone.com.

Cei doi au trecut cu greu peste acest episod și au decis să nu mai facă niciun copil, pentru a evita o altă complicație a sarcinii. În ciuda episodului extrem de dureros, relația dintre Chow și Jasmine s-a consolidat de-a lungul anilor. La sfârșitul vieții lor, averea impresionantă va fi donată copiilor săraci și familiilor care se luptă pentru a avea copii pe cale naturală. 

A jucat în peste 120 de filme

De-a lungul celor 40 de ani de carieră, Chow Yun Fat a jucat în 121 de filme și 24 de seriale televizate. A putut fi văzut alături de Johnny Depp în Pirații din Caraibe: La capătul lumii (2007) și alături de John Cusack în Shanghay (2010). Pentru pelicula Hong Kong 1941, lansată în 1984, a primit primul său premiu Golden Horse, pentru cel mai bun actor. 

Filmul A better tomorrow (1986) i-a adus primul premiu pentru interpretare la Hong Kong Film Awards. În anul 2000 a jucat în producția Crouching Tiger, Hidden Dragon, care a fost recompensată cu nu mai puțin de 40 de premii, printre care și patru Oscaruri. Cu 128 de milioane de dolari – încasări în SUA - Crouching Tiger, Hidden Dragon a devenit în 2001 filmul străin cu cele mai mari încasări din istoria Americii.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies