Actrița Jane Fonda, arestată pentru a patra oară în decursul ultimei luni

Actrița Jane Fonda, arestată pentru a patra oară în decursul ultimei luni
Autor: Ionela Lupu
Data publicarii: 03 Noiembrie 2019
Data actualizare: 03 Noiembrie 2019
Jane Fonda  (81 de ani) a fost arestată vineri, 1 noiembrie, pentru a patra oară în decursul ultimei luni. Aceasta se afla la un protest unde milita pentru problemele schimbărilor climatice. 

Potrivit publicației tmz.com, celebra actrița Jane Fonda a fost arestată vineri, 1 noiembrie, pentru a patra oară în ultima lună, în timp ce se afla la un protest organizat în Washington, unde milita pentru problemele schimbărilor climatice. 

Citește și: Cine este Greta Thunberg, adolescenta de 16 ani cu o formă de autism, care ar putea câștiga Premiul Nobel Pentru Pace în 2019

Actrița Jane Fonda a fost arestată de către oamenii legii, pentru că a participat la un protest neautorizat în fața Capitolului american.   Mai mult decât atât, de această dată, Jane și-a petrecut noaptea în închisoare. 

Alte 45 de persoane au fost arestate, după ce au protestat în mod pașnic și au susținut parlamentarii pentru a acționa în sfârșit împotriva schimbărilor climatice. Actrițele Catherine Keener şi Rosanna Arquette au fost  persoanele care i-au fost alături activistei. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda) on

Jane Fonda a anunțat în urma cu o lună că se va alătura protestului pentru suținerea mediului înconjurător,fiind inspirată de Greta Thunberg, adolescenta de 16 ani din Suedia care a devenit cea mai înfocată susținătoare a planetei.

Vezi mai multe imagini în galeria FOTO

Protestele pașnice la care Jane Fonda a participat încă de la începutul lunii octombrie s-au încheiat  de fiecare dată cu arestarea acesteia, pentru că nu erau autorizate.

Cu toate acestea, artista a promis că va participa la manifestații săptămânale până la începtului lunii ianuarie cu alte celebrități, oameni de știință, economiști, dar și alte persoane care vor să i se alăture. 

Jane Fonda este deținătoarea a două premii Oscar și a 7 Globuri de Aur. A cunoscut faima în anii 1960, cu filme precum Barbarella și Cat Ballou, iar în perioada 1982 și 1995 a jucat în mai multe videoclipuri de promovare a exerciților fitness. Aceasta este activistă pentru mai multe cauze politice, una dintre cele mai notabile și controversate a fost opoziția ei față de Războiul din Vietnam. 

Sursa foto:Getty Images 

 

Vezi și:Profil de celebritate - Penelope Cruz
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies