Loteria Română are un nou sistem! Biletele în format vechi nu mai au nicio valoare, iar biletele noi sunt mai scumpe!

Loteria Română are un nou sistem! Biletele în format vechi nu mai au nicio valoare, iar biletele noi sunt mai scumpe!
Data: 12 Noiembrie 2018
Loteria Română înlocuieşte în luna noiembrie vechiul sistem de operare cu unul mai accesibil.   

S-a modificat sistemul de vânzare al biletelor. Jucătorul la Loto va merge la terminalul Loteriei Române cu biletul cu numerele completate şi va primi în schimb o chitanţă în baza căreia îşi va ridica eventualul câştig. În fotografia de mai jos, vedeţi în stânga biletul în format vechi (cuponul de marcaje) şi pe cel în format nou în dreapta (chitanţa). 

„Până acum exista un bilet de joc pe care se treceau numerele preferate de fiecare jucător. Acesta se introducea în terminal și pe el se printau direct numerele jucate. Acela era biletul de joc. Acum, pentru că tehnologiile actuale funcționează după un alt sistem, am introdus cupoane de marcaje, care sunt asemănătoare cu biletele vechi. Acestea se introduc în terminalul de joc, se scanează, după care se emit biletele de joc. Așa sunt toate terminalele noi din toată lumea. După completare, cuponul de marcaj nu mai are nicio valoare. Acesta e doar o modalitate de a transmite operatorului loto numerele pe care vreau să le joc”, a declarat Ionuț Vîrlan, purtătorul de cuvânt al Loteriei Române, pentru PROTV.RO.

Dacă nu vrea să completeze noul cupon de marcaj, jucătorul îi poate spune direct casierului numerele pe care vrea să le joace, în momentul în care se prezintă în agenția loto. De acum încolo, doar biletul de joc (care seamănă cu o chitanță) se mai păstrează pentru validarea câștigurilor. Terminalele Loteriei sunt dotate cu cititoare speciale pentru scanarea codurilor de bare de pe biletele de joc.

Noul sistem loteristic implementat de Loteria Română a costat circa 7 milioane de euro și a presupus dotarea tuturor agențiilor loto din țară (2.000) cu terminale de joc noi. Sistemul software a fost realizat și implementat de companie, deci nu a fost nevoie de investiții suplimentare. Schimbările au în vizor posibilitatea de a oferi şi o platformă online pentru jocuri de noroc. 

"Implementarea noului sistem era o necesitate şi reprezintă rezultatul unui efort susţinut, un pas important în dezvoltarea şi modernizarea companiei, în acord cu exigenţele tehnologiei actuale", declară Ovidiu-Iulian Portariuc, Director General Compania Naţională "Loteria Română" S.A. 

Odată cu implementarea noului sistem loteristic, prețul biletelor de joc s-a scumpit. Acum, o variantă simplă la 6 din 49 costă 5,5 lei (de la 4,8 lei), iar o variantă simplă la Noroc costă 3 lei (de la 2,4 lei). O variantă la Joker costă acum 4,5 lei (de la 3,6 lei), iar un bilet de joc la 5/40 costă 3,5 lei (de la 2 lei).

Loteria Română funcţionează pe acelaşi sistem încă din anul 1993, iar conducerea companiei a considerat că este momentul unei schimbări. SILOR este un sistem flexibil, inovator, care va permite Loteriei Române să-şi dezvolte, în viitor, portofoliul de produse şi să introducă, inclusiv, vânzarea în sistem online. De asemenea, arhitectura, atât din punct de vedere software, cât şi hardware presupune un nou sistem central.

Această modificare are loc odată cu împlinirea a 112 ani de activitate al unuia dintre cele mai longevive şi valoroase branduri româneşti. Acţionarul Companiei Naţionale "Loteria Română" S.A. este Ministerul Finanţelor Publice.

FOTO: AGERPRES/ LOTO.RO

FULLSCREEN
Acum este mult mai uşor să câştigi marele premiu! Loteria Română, un nou sistem!
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO