Adevărul a ieșit la iveală după 21 de ani. Mesajul ascuns din filmul "Matrix"

Adevărul a ieșit la iveală după 21 de ani. Mesajul ascuns din filmul Matrix
Autor: Redactia
Data publicarii: 09 August 2020
Data actualizare: 09 August 2020
Trilogia "Matrix" se numără printre cele mai îndrăgite producții cinematografice ale tuturor timpurilor. Milioane de oameni din întreaga lume apreciază și revăd cu plăcere filmul care îl are ca protagonist pe Keanu Reeves.

Conform The Guardian, Lilly Wachowski, cea a co-regizat seria "Matrix" în colaborare cu sora sa, Lana, a confirmat că există un mesaj ascuns în trilogia îndrăgită de milioane de oameni din întreaga lume.

Filmele Matrix sunt o alegorie pentru perspectiva transexuală, spune Lilly Wachowski. După lansarea filmelor, cele două surori au dezvăluit că sunt transexuale, Lana în 2012, iar Lilly în 2016. De atunci, mai mulți fani au făcut conexiunea între evenimentele din viața reală și detalii surprinse în filme. 

"Sunt bucuroasă că s-a aflat pentru că asta a fost intenția originală. Lumea nu prea era pregătită pentru așa ceva.", a recunoscut Lilly pentru Netflix Film Club. 

Lilly Wachowski a mai povestit că apreciază însemnătatea pe care filmele "Matrix" o au pentru persoanele transexuale: "Mulți vin și îmi spun că filmele le-au salvat viața".

Teoriile despre mesajul adevărat al filmului pornesc de la starea de neliniște resimțită de Neo (Keanu Reeves). Mulți au interpretat-o drept disforie de gen, Drept urmare, pastila roșie pe care acesta o ia pentru a vedea realitatea este percepută drept un medicament hormonal.

Wachowski a declarat că, datorită identitații ei și a surorii sale, au reușit să fie mai deschise față de genuri și să vadă cum "ceea ce pare imposibil devine posibil".

"În postura de regizori, am avut ocazia să ne eliberăm, pentru că ne puteam imagina lucruri pe care pe vremea aia nu prea le vedeai pe ecran", a mai dezvălui ea. Vezi și: Întrebarea Mesei Rotunde - Irina Rimes: "El e cel mai simpatic coleg al meu"
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!