Ai grija! Vara creste riscul sa faci cancer de piele VIDEO

Ai grija! Vara creste riscul sa faci cancer de piele VIDEO
Data publicarii: 09 Iunie 2011
Data actualizare: 09 Iunie 2011
Monitorizeaza atent orice leziune de piele care nu se nu se vindeca repede! Daca ai descoperit o astfel de leziune mergi de urgenta la medicul dermatolog pentru ca poate fi vorba de ceva grav, in unele cazuri o rana aparent banala poate fi un cancer de piele. Acesta nu apare totdeauna in zona unei alunite, insa evolutia sa spre o forma grava este clar influentata de expunerea la soare.

Daca pe piele ti-a aparut o leziune minora care nu se s-a vindecat nici dupa 30 de zile este un semn clar ca trebuie sa consulti medicul dermatolog. Exista riscul ca acesta sa pune un dignostic foarte dur, cea mai frecventa forma intalnita de cancer cutanat carcinomul bazocelular.

Simptomele sunt urmatoarele:
"Este asemanator cu un cos care se ridica usor la suprafata pielii este usor translucid, nu se vindeca o luna, nu se vindeca doua da semne de intindere in suprafata si volum", a spus medicul dermatolog Mirela Leventer.

"Sunt situate indeosebi pe zonele expuse la soare ale pielii si sunt determinate fie de expuneri bruste pe piele nepregatita la radiatii solare, fie la expuneri repetate si cu doze mici de radiatii"
, a mai adaugat Luminita Marinescu, medic primar dermatolog.

Tratate corect, aceste forme de cancer au un risc scazut de a da metastaze si de a va pune viata in pericol, neglijenta insa implica probleme grave de sanatate. "Netratate, chiar daca ele au o malignitate slaba pot sa devina distructive local, pot sa distruga piramida nazala, spatiul din jurul ochiului pot sa devina niste cancere mutilante", a mai spus Luminita Marinescu.

Urmareste materialul video prezentat la "Ce se intampla, doctore?" si urmeaza sfaturile specialistilor.
 

Ai grija! Vara creste riscul sa faci cancer de piele
ProTV.roVIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies