(P) Ai nevoie de un aparat dentar? Informează-te înainte!

(P) Ai nevoie de un aparat dentar? Informează-te înainte!
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 17 Iunie 2022
Data actualizare: 17 Iunie 2022
Din ce în ce mai mulți oameni au înțeles cât de important este să poarte un aparat dentar atunci când dinții lor capătă o poziție incorectă. 

Această soluție este una practică, modernă și eficientă, datorită căreia vei simți o îmbunătățire considerabilă la nivelul danturii pe termen lung și, în același timp, vei avea parte de un aspect estetic deosebit, care îți va permite să zâmbești fără să te simți stânjenit. Sfătuiește-te cu medicul și alege un aparat dentar potrivit.

Când este recomandat să porți un aparat dentar? 

Aparatul dentar îți stă la dispoziție atunci când suferi din cauza următoarelor afecțiuni ortodontice: 

- ai dinți înghesuiți, care au crescut într-un mod incorect și inestetic;

- te confrunți cu spațiere excesivă între dinți;

- ai ocluzie adâncă, încrucișată, deschisă ori inversă; 

- ai avut erupții anormale de-a lungul timpului. 

Datorită aparatului dentar, pe termen lung vei reuși să elimini fiecare dintre aceste probleme de la nivelul danturii și vei avea din nou dinți frumoși, sănătoși și perfect aliniați. 

Ce tipuri de aparate dentare ai la dispoziție? 

Un alt aspect important, pe care este bine să-l știi este că poți alege dintre mai multe tipuri de aparate dentare. Printre cele mai căutate se numără: 

- aparate metalice – sunt unele dintre cele mai comune de pe piață, fiind formate din brackeți care se aplică pe partea exterioară a dinților. De regulă, rezultatele dorite se obțin după o perioadă de tratament de aproximativ 2 ani;

- aparate din safir – discrete și aproape invizibile, aceste aparate dentare sunt plăcute din punct de vedere estetic, nu absorb coloranți și sunt foarte confortabile. Dacă îți dorești un dispozitiv medical care să fie cât mai puțin vizibil, orientează-te către această variantă;

- aparate dentare cermice – realizate din materiale compozite, aparatele ceramice sunt mult mai estetice decât cele metalice, fiind moderne și ușor de purtat. Brackeții au capacitatea de a prelua culoarea dinților, ceea ce înseamnă că te vei simți mereu confortabil. 

Discută cu medicul tău ortodont înainte de a lua o decizie, pentru a te simți confortabil și pentru a fi sigur de alegerea ta! 

Pentru cât timp trebuie să porți aparatul dentar? 

De regulă, perioada în care trebuie să porți aparatul dentar variază de la 6 luni până la 2 ani în funcție de modul în care se prezintă dantura ta, dar și în funcție de modul în care organismul tău reacționează la tratament. Vizitele regulate la ortodont, o dată la 4 – 7 săptămâni te vor ajuta să afli detalii despre modul în care evoluează dantura ta și despre rezultatele pe care le obții. 

Cum să îți îngrijești dinții când porți un aparat dentar? 

Nu în ultimul rând, trebuie să știi cum să ai grijă de dinții tăi atunci când porți un aparat dentar. Iată câteva sfaturi de care este bine să ții cont: 

- spală-te pe dinți după fiecare masă;

- evită alimentele dure, pe care trebuie să le mesteci mult;

- folosește ață dentară pentru a îndepărta resturile alimentare dintre brackeți; 

- mergi frecvent la medicul stomatolog, pentru a verifica evoluția tratamentului.

Beneficii 

Lista avantajelor de care ai parte atunci când porți un aparat dentar este una foarte vastă. Începând de la faptul că îți corectezi poziția dinților, până la faptul că vei avea o dantură cu câteva nuanțe mai albă, iată doar 2 dintre aspectele pe care este bine să le iei în considerare. Mai mult, vei putea vorbi și mesteca fără probleme, bucurându-te totodată de un zâmbet larg și frumos! 

Accesează FamilyDent.ro și găsești aici mai multe informații care să te ajute să iei o decizie. Medicii îți vor fi alături pas cu pas atunci când alegi să-ți pui un aparat dentar sau când ești interest de un pret implant dentar pentru a-ți completa dantura!

Date de contact:

Email: [email protected]

Telefon: 0745080015 / 0745080016
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!