Alex Dima si Rares Nastase au evadat impreuna cu alti 400 de oameni pe "Muntele care l-a vrajit"

Alex Dima si Rares Nastase au evadat impreuna cu alti 400 de oameni pe Muntele care l-a vrajit
Citeste mai mult despre: Anca Nastasi, documentar foto, Ver Nastasi,
Data publicarii: 21 Martie 2014
Data actualizare: 21 Martie 2014
Chiar in ziua in care tatal ei ar fi implinit 75 de ani, corespondentul Stirilor ProTV, Anca Nastasi, a organizat la Brasov un eveniment in memoria lui, in cadrul caruia a proiectat un documentar foto, realizat de Ver Nastasi.

Tatal meu nu mai este, dar mi-a lasat mostenire o arhiva valoroasa de fotografii premiate la saloane internationale de arta fotografica si o colectie de foto-documentare impresionante”, marturiseste emotionata Anca. Alaturi de ea, printre multi alti prieteni, au fost si corespondentii Stirilor ProTV, Alex Dima si Rares Nastase. „A fost cea mai frumoasa experienta. N-am mai facut asta in viata mea si am fost coplesita de interesul oamenilor pentru fotografiile tatalui meu. Fetita mea a impartit pliante la intrare si a inceput sa planga, pentru ca vin prea multi oameni si nu mai sunt pliante. Cand am vazut ca sala devine neincapatoare, m-au cuprins emotii cumplite, mai rau decat la prima mea transmisiune in direct la ProTV – asta au observat doar colegii de la Romania, te iubesc!”, a povestit corespondentul Stirilor ProTV.  

A fost impresionant! Am tinut neaparat sa fiu acolo pentru ca nu am fost alaturi de Anca atunci cand tatal ei a plecat. Ver Nastasi a lasat o adevarata comoara, a fost un adevarat artist. Si sunt convins ca de acolo de unde e se bucura tare mult de faptul ca Anca i-a facut cunoscuta munca”, a spus Alex Dima. La randul lui, Rares Nastase este foarte mandru de colega sa. „Apreciez enorm cum a organizat tot, faptul ca a respectat dorinta tatalui ei. Pentru mine, proiectia a fost un fel de testament lasat brasovenilor si nu numai. Am vazut arta si multa emotie pe scena si am vazut o gazda perfecta: colega noastra. Anca, esti mare!”, i-a transmis Rares. 

Le multumesc sincer tuturor celor aproximativ 400 de prieteni care au fost alaturi de noi intr-o excursie virtuala pe Muntele care l-a vrajit. Sper ca si tatal meu a auzit aplauzele lor sincere. Cel mai mult m-a bucurat ca, pe langa vechii prieteni, au venit multi tineri si multi parinti cu copii. Iar cei mici, cei mai sinceri spectatori, care au stat atenti vreme de o ora, fara sa se foiasca de plictiseala, ma fac datoare sa impart mostenirea pe care mi-a lasat-o tatal meu cu cat mai multi oameni, asa ca asta a fost doar prima dintr-o serie de proiectii”, a dezvaluit Anca. 

Ver Nastasi (1939 - 2013) a fost un artist fotograf distins cu titlul de excelenta de Federatia Internationala de Arta Fotografica. Imaginile suprinse de el de-a lungul vietii au facut inconjurul lumii, Taipei, Sibiu, Madrid, Oradea si Montreal fiind doar cateva dintre saloanele de arta fotografica ce i-au premiat lucrarile. In 1998, salonul de la Beijing i-a acordat medalia de bronz pentru lucrarea „Padure grafica”. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies