Alexandra Nechita, invitata de onoare la o intalnire cu femei de succes, implicate in proiecte culturale si sociale

Alexandra Nechita, invitata de onoare la o intalnire cu femei de succes, implicate in proiecte culturale si sociale
Citeste mai mult despre: Alexandra Nechita, Fundatia Renasterea,
Data publicarii: 27 Iulie 2017
Data actualizare: 27 Iulie 2017
Fundatia Renasterea organizeaza joi 27 iulie, o intalnire intre Alexandra Nechita, artist plastic roman de mare succes, ce traieste in SUA si femei de succes, implicate in proiecte culturale si sociale.

Invitata de onoare, Alexandra va impartasi celor prezenti povestea succesului ei si va vorbi despre proiectele ei de viitor, ce se vor lega tot mai mult de viata culturala si sociala a Romaniei.

“Ma bucur nespus de fiecare data cand ma intorc in Romania si intalnesc oameni extraordinari care se implica in proiecte de interes public, precum aceste doamne remarcabile. Imi doresc cu pasiune ca, prin experienta si lucrarile mele, sa contribui la proiecte de anvergura in domeniul cultural si social.” (Alexandra Nechita)

Evenimentul se desfasoara sub umbrela Coalitiei pentru Sanatatea Femeii, initiativa a Fundatiei Renasterea, si constituie un prilej de a sublinia importanta proiectelor culturale si a artei in general in comunicarea mesajelor de promovare a sanatatii femeii, dar si de a expune progresele importante facute in cadrul acestui parteneriat strategic.

Fundatia Renasterea a initiat inca din 2004 campania Arta pentru Viata, in care artisti romani de succes si-au prezentat lucrarile, promovand in acelasi timp mesaje educative privind importanta  pastrarii sanatatii. 

“Arta este un vehicul placut si eficient de a transmite mesaje sociale si sunt foarte fericita ca Alexandra Nechita va impartasi cu noi povestea succesului ei si proiectele culturale si sociale pe care le va desfasura in Romania.” (Mihaela Geoană)

Despre Alexandra Nechita

Alexandra Nechita este un artist plastic Roman-American, reprezentant al curentului cubist. Cunoscuta in copilarie ca “Micuta Picasso”, datorita talentului remarcabil si viziunii sale asupra artei, Alexandra a evoluat ca artist, dar si ca om, implicandu-se in multe cauze umanitare. Absolventa a UCLA in 2008, cu o diploma in Arte Frumoase, Alexandra a primit numeroase premii si distinctii ca recunoastere a muncii si pasiunii sale:

Outstanding Artist of the Year (Lincoln Center for Arts New York);
Most Fascinating Woman of the Year (Ladies' Home Journal in conjunction with CBS TV);
Outstanding Young Person Award (Osaka, Japan);
Woman of the Year by the American Red Cross. 

A fost de asemenea inclusa in primele 100 de persoane cele mai interesante de renumita publicatie People. 

Despre Coalitia pentru Sanatatea Femeii
 
Coalitia pentru Sanatatea Femeii a fost infiintata in mai 2016, la initiativa Fundatiei "Renasterea". Coalitia include ONG-uri, asociatii de pacienti, societati medicale, companii,parteneri mass-media si autoritati de stat din Romania, in efortul de a imbunatati sansele de supravietuire pentru femeile afectate de cancerul de col uterin, san si ovarian. www.coalitiapentrusanatateafemeii.ro 
In luna mai, sanatatea femeilor din Romania a fost adusa in atentia Parlamentului European. Reprezentantii Coalitiei pentru Sanatatea Femeii au prezentat rezultatele Studiului „Afectiunile Oncologice Feminine in Romania”, cercetare a celor trei tipuri de cancer care afecteaza femeile: cancerul de san, cel de col uterin si cancerul ovarian.
Romania se afla intre ultimele trei tari membre ale Uniunii Europene care nu are inca implementat un program national de screening pentru cancerul de san, in conditiile in care procentul mortalitatii cauzate de aceasta boala in tara noastra este cu 36%, mai mare decat media europeana. In tarile Europene functioneaza programe nationale de screening pentru cancerul de san inca din anii `70. 
 
Cifre importante din studiul „Afectiunile Oncologice Feminine in Romania”
90% dintre femeile participante la studiu nu au participat niciodata la un program de screening pentru depistarea cancerelor feminine
87% dintre femei si 25% dintre medici nu cunosc existenta programului gratuit de screening pentru cancerul de col uterin
85% dintre femei considera ca programele de screening  cresc sansele de supravietuire 
94% dintre ginecologi si 91% dintre medicii de familie considera ca un program de screening creste sansele de supravietuire 
Majoritatea ginecologilor si medicilor de familie considera ca succesul unei campanii de screening depinde de promovarea intensa si acoperirea la nivel national.
 VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies