Amalia Enache si-a inceput primavara in Israel

Amalia Enache si-a inceput primavara in Israel
Citeste mai mult despre: Amalia Enache, primavara,
Data: 08 Aprilie 2015
Amalia Enache s-a bucurat de o vacanta minunata in Israel, care i-a adus o portie binemeritata de soare, pofta de viata, flori, mare, arta, oameni luminosi si viata intensa, asa cum e ea, la doi pasi de amenintarea mortii.

“Mi-am inceput primavara in orasul din care cred ca ea incepe. Aviv, din Tel Aviv inseamna primavara in ebraica. Traducerea completa ar fi Dealul Primaverii. Acolo, pe Dealul Primaverii, in cea mai veche parte a orasului, a fost prima mea intalnire cu Israelul. Mi-am dorit sa vad cu ochii mei si, mai ales, sa simt cum traiesc oamenii acolo, cum e viata intr-o bucata de lume despre care am auzit, citit, prezentat la TV dintotdeauna multe, extrem de multe informatii. Controverse, conflicte, probleme, conferinte internationale, negocieri, esecuri, politica, interese din toate partile. Va marturisesc ca dintotdeauna si tot mai pronuntat in ultimii ani, calatoresc nu pentru "obiective turistice", ci pur si simplu sa simt pulsul unui loc, sa inteleg cum gandesc oamenii de acolo, sa-mi deschid mintea spre toate diferentele dintre noi, oamenii, date de experientele noastre uneori atat de... altfel.”, a spus Amalia. 

Vedeta PRO TV a mers foarte mult pe jos, s-a odihnit pe plaja, a vizitat anticariate si piete de vechituri, magazine de haine si bijuterii ale tinerilor designeri si a trait cu adevarat aceasta experienta. 

Despre intalnirea ei cu Ierusalimul, Amalia declara: “Nu-mi era in plan in aceste zile sa ajung si in Ierusalim. Chiar m-am indarjit, cumva, sa nu fie de data asta, sa fie intr-o data viitoare. Dar cred ca trebuia sa se intample. Pur si simplu, n-a fost chip sa nu ajung, asa cum n-a fost chip sa nu traiesc emotia acelui loc. A fost miraculos, mistic poate, cu cineva aparut parca din senin, care ne-a dus pe un traseu ce a evitat orice aglomeratie si disperare turistica, care ne-a aratat locul ca un om care traieste acolo zi de zi, de cand s-a nascut, adica de vreo 50 de ani.  A fost o experienta exact cum trebuia sa fie inainte de Paste si inca in acel loc, in Ierusalim. Amintirea mea de acolo e cu gradini si trasee secrete, copaci infloriti peste tot, o priveliste de undeva de sus peste Orasul Sfant, un om bun cu calitati de inger si emotie intensa, inexplicabila si totusi explicabila numai in acel loc.”. 

Pe Amalia Enache, telespectatorii o pot vedea in fiecare seara, la pupitrul Stirilor PRO TV de la ora 22:30, alaturi de Cristian Leonte. 

FULLSCREEN
Amalia Enache si-a inceput primavara in Israel
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO