Amber Heard, prima reacție după ce a depus apel la decizia juraților în procesul cu Johnny Depp

Amber Heard, prima reacție după ce a depus apel la decizia juraților în procesul cu Johnny Depp
Amber Heard a invocat Primul Amendament al Constituției SUA. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 22 Iulie 2022
Data actualizare: 22 Iulie 2022
Amber Heard nu-l lasă pe Johnny Depp să se bucure de victorie. Actrița și echipa ei de avocați au depus apel la decizia juraților, în procesul pe care l-a pierdut în fața fostului soț. „Instanța a comis erori care au împiedicat un verdict corect”, a fost prima explicație a reprezentanților săi legali.

Amber Heard se va judeca în continuare cu Johnny Depp, la același tribunal din Virginia unde a pierdut, în primă fază, procesul de defăimare intentat de fostul soț. 

Echipa de apărători a actriței a explicat rațiunea pentru care Heard a formulat apel și a dezvăluit care sunt marile lor temeri.

Considerăm că instanța a făcut erori care au împiedicat un verdict just și echitabil în conformitate cu Primul Amendament”, a transmis un reprezentant al actriței, citat de metro.co.uk.

Primul Amendament al Constituției SUA, invocat de avocații actriței, garantează, printre altele, libertatea de exprimare interzicând Congresului să restrângă presa sau dreptul persoanelor de a vorbi liber. 

Amber Heard se crede îndreptățită să formuleze apelul în temeiul respectării dreptului ei la libera exprimare, chiar dacă actrița se teme de această cale de atac.

Deși ne dăm seama că depunerea de astăzi va aprinde focurile pe Twitter, există pași pe care trebuie să îi luăm pentru a asigura atât corectitudinea, cât și justiția”, au mai transmis apărătorii actriței.

Amber Heard a pierdut în primă instanță în fața lui Johnny Depp, care a acuzat-o că l-a defăimat public într-un articol din Washington Post. Actorul a declarat că a avut de suferit de pe urma a calomniilor fostei soții, care a dezvăluit că, în timpul mariajului, a fost victima violenței domestice. 

Cei șapte jurați care au deliberat au stabilit că Amber Heard se face vinovată de defăimare și trebuie să-i plătească lui Johnny Depp despăgubiri morale și materiale de 10,35 milioane de dolari.

Actrița mai este judecată într-un dosar, în Australia, unde a fost acuzată de sperjur. Conform legislației din această țară, Amber poate ajunge la închisoare.

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO:  
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies