Anatomia unui dezastru este prezentata la Romania, te iubesc!

Anatomia unui dezastru este prezentata la Romania, te iubesc!
Data publicarii: 11 Mai 2017
Data actualizare: 11 Mai 2017
In aceasta duminica, de la ora 18:00, Cosmin Savu, corespondent special Stirile Pro TV, le va prezenta telespectatorilor anatomia dezastrului, a dezindustrializarii si a unui atentat la sistemul hidroenergetic romanesc intr-o noua editie Romania, te iubesc!.

„Uzina constructoare de masini Resita este ultimul bastion al industriei grele romanesti. Aici, in aceasta fabrica, au fost construite majoritatea agregatelor din industria hidroelectrica romaneasca. Aici a avut loc un asasinat, o crima impotriva economiei romanesti. Povestea este cutremuratoare - adevaratii vinovati nu au fost niciodata trasi la raspundere, iar decidentii par neputinciosi in fata dezastrului.”, a declarat Cosmin Savu.

Politici ambigue, oameni de afaceri si autoritati in complicitate, manageri orbiti de interese, criminalitate organizata si mafie transfrontaliera – asa arata reteta insuccesului romanesc la Uzina Constructoare de Masini Resita. O industrie in agonie, destine frante, un oras depopulat si o comunitate care greu intrevede speranta revenirii la vremuri mai bune. Uzina Constructoare de Masini Resita a fost cea mai mare unitate de acest gen din Estul Europei. Un colos cu o istorie intinsa pe aproape 250 de ani, simbolul industriei romanesti.

Ce s-a intamplat in istoria acestei uzine care a reusit sa aduca performante si contributii semnificative la economia tarii, cum s-a ajuns de la o productie infloritoare la datorii de sute de milioane de dolari, cine au fost cei care au profitat si cum au reusit sa fure statul ramane de vazut duminica, numai la Pro TV.

Toate reportajele pot fi urmarite pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro.

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc?
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies