Andreas von Mettenheim: “Romania arata dinafara mai bine decat dinauntru”

Andreas von Mettenheim: Romania arata dinafara mai bine decat dinauntru
Data publicarii: 14 Noiembrie 2010
Data actualizare: 14 Noiembrie 2010
“Sfarsitul crizei tocmai a inceput”, a afirmat Andreas von Mettenheim, ambasadorul Germaniei in Romania in editia din 14 noiembrie a emisiunii “Dupa 20 de ani”, cand a raspuns intrebarilor adresate de Cristian Leonte si jurnalistii Cristian Hostiuc (director editoria “Ziarul Financiar”) si Claudiu Pandaru (redactor-sef “Gandul”).

Ambasadorul s-a referit, insa, la Germania care a avut anul acesta o crestere economica surprinzatoare, ceea ce va avea efect si asupra economiilor altor tari. Este greu de spus cand se va termina criza si in Romania, spune ambasadorul Germaniei, care subliniaza insa ca relatiile economice si comerciale au fost foarte bune si pe timpul crizei si ca germanii ocupa prima pozitie in topul firmelor cu cea mai intensa activitate din Romania.

Nu aceeasi situatie se intalneste insa in domeniul investitiilor germane, care au scazut anul acesta cu doua treimi. “Investitorii au bani, dar asteapta pina cind efectele crizei in Romania scad”, mai spune Andreas von Mettenheim. Acesta a mai afirmat ca datoria statului roman catre firme germane se ridica la 140 de milioane de euro, ceea ce are efecte asupra reputatiei Romaniei, dar si asupra mediului de afaceri german.

“Romania in NATO si UE este un partener stabil, de incredere. Romania arata dinafara mai bine decat dinauntru”, e de parere ambasadorul Germaniei. Acesta a mai subliniat si raspunderea pe care o are Romania si care decurge din pozitia ei cheie in aceasta zona a Europei.

Indemnat de un utilizator al site-ului www.gandul.info sa... “atace si sa cucereasca Romania”, raspunsul german a venit promt. “E mult prea scump sa cucerim Romania”.

Desi apreciaza “capitalul uman” romanesc despre care spune ca este “bun si destul de ieftin”, Andreas von Mettenheim recunoaste ca exista ceva in Romania care-l deranjeaza - spontaneitatea - si aceasta datorita faptului ca aceasta trasatura este total straina mentalitatii germane.  
 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies