Andreea Esca si Florin Calinescu, invitati la “Dupa 20 de ani” FOTO

Andreea Esca si Florin Calinescu, invitati la Dupa 20 de ani FOTO
Data publicarii: 28 Noiembrie 2010
Data actualizare: 29 Noiembrie 2010
In ajunul sarbatorii nationale a Romaniei, dar si a implinirii 15 ani cu Pro Tv, Andreea Esca si Florin Calinescu au rememorat in emisiunea "Dupa 20 de ani" modul in care s-a vazut societatea romaneasca din platourile acestei televiziuni, dar si felul in care istoria tarii s-a impletit, in tot acest timp, cu istoria de cincisprezece ani a Pro Tv.  

In media, Pro Tv a fost o revolutie. De fapt, pe 1 decembrie, 1995, a inceput o revolutie in televiziune, pentru ca Pro Tv a schimbat fata televiziunii”, isi aminteste Andreea Esca despre momentul in care a spus pentru prima data: “Buna seara, Romania! Buna seara, Bucuresti!”

Romania a inceput sa vada lucrurile altfel prin Pro Tv”, spune Florin Calinescu, care considera acest post “singura scoala de televiziune pentru toti colegii pe care-i vedeti pe micul ecran”.

Andreea Esca si Florin Calinescu au rememorat momentele importante ale acestui deceniu si jumatate de televiziune, dar si impactul lor asupra oamenilor.

Florin Calinescu este de parere ca, dupa 1 decembrie 1995, prin Pro Tv, “a aparut o agora, o piata”, in care vocea omului simplu se putea auzi cu tarie. “Noi si telespectatorii am facut ceva impreuna, acela era un loc in care oamenii puteau sa aiba curaj, sa gindeasca liber”, spune si Andreea Esca.

“Cabina Pro Tv”, “Pache si prietenie”, “Pro Nato”, “Noua ne pasa”, sau “ProTevelionul” sint citeva dintre momentele cu semnificatie speciala in istoria Pro Tv - evocate de cele doua vedete - dar care au marcat evenimente ale societatii romanesti - de la alegeri locale si pina la aderarea la Uniunea Europeana.

Dupa parerea lui Florin Calinescu, Pro Tv “a inventat” un mod de a dialoga cu oamenii, la care se adauga compasiunea si solidaritatea manifestate fata de acestia. “Pro Tv le-a dat oamenilor ocazia sa se implice civic”, completeaza Andreea Esca.

Intrebat de gazda emisiunii, Cristian Leonte, despre planurile sale de viitor, Florin Calinescu a precizat ca nu s-a retras, ci s-a reintors pentru o vreme la teatru, pentru ca simte “nevoia sa se redefineasca”, dar ca intr-o zi se va intoarce, iar primul pas ar fi radioul.   
 

Vezi aici emisiunea
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies