Andrei Licaret, Marin Cazacu si Ansamblul Violoncellissimo canta din nou pentru copiii fara o casa si o familie

Andrei Licaret, Marin Cazacu si Ansamblul Violoncellissimo canta din nou pentru copiii fara o casa si o familie
Data publicarii: 19 Martie 2016
Data actualizare: 19 Martie 2016
Pianistul Andrei Licaret este din nou alaturi de Fundatia Hope and Homes for Children Romania si de copiii vulnerabili beneficiari ai programelor organizatiei. Pe 10 aprilie, el va canta pe scena Ateneului Roman, la a patra editie a Hope Concert, alaturi de maestrul Marin Cazacu si Ansamblul Violoncellissimo.

Andrei Licaret, unul dintre cei mai apreciati tineri pianisti romani ai momentului, concerteaza pentru a patra oara in cadrul Hope Concert. O intalnire cu copiii din Baia Mare sprijiniti de Hope and Homes for Children Romania l-a convins sa se alature fundatiei si sa contribuie, prin muzica si prin talentul sau, la cauza organizatiei. Andrei Licaret a concertat in marile metropole ale muzicii - Paris, Berlin, Roma, Salonic, Copenhaga, Istanbul - si a colaborat cu dirijori de renume, precum Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Jin Wang, Arnold Ostman, Arie Vardi, Anthony Bramall sau José Aréan. in 2013, tanarul pianist si-a facut cu succes debutul pe scena prestigioasei sali Carnegie din New York.

“Sunt bucuros ca pot fi si eu o mica parte din angrenajul Hope and Homes for Children Romania, care de ani realizeaza adevarate minuni in lupta impotriva abandonului. Nimic nu poate fi mai rau in viata decat un start ratat.”, a spus Andrei Licaret.

Anul trecut, s-a alaturat evenimentului si maestrul Marin Cazacu impreuna cu tinerii si talentatii sai discipoli din Violoncellissimo, unul dintre cele mai iubite ansambluri camerale romanesti. in 2013, Violoncellisimo a uimit publicul printr-un concert pe scena Ateneului care a reunit peste 100 de violoncelisti. Initiatorul acestui ansamblu, maestrul Marin Cazacu este un neobosit creator de talente si perfomante artistice si creatorul unora dintre cele mai importante ansambluri din Romania: Orchestra Romana de Tineret, Romanian Simfonietta, Orchestra Junior sau Violoncellissimo. Marin Cazacu isi initiaza discipolii nu numai in arta muzicii, ci si in cea a generozitatii,  aratandu-le cum sa isi foloseasca talentul in slujba celorlati. 

“Maestrul meu, regretatul Serafim Antropov, m-a invatat ca muzica este energie, iar pentru a te bucura de ea trebuie sa stii sa primesti, dar sa si oferi. Asta fac de aproape 40 de ani, primesc energie prin muzica si o dau mai departe catre public, elevii mei, muzicienii alaturi de care concertez. Muzica nu poate exista decat prin generozitate si ce poate fi mai frumos decat ca niste copii talentati, ca cei din ansamblul Violoncellissimo, sa cante in sprijinul copiilor carora le lipsesc atat de multe, dar mai ales le lipseste dragostea.”, a declarat violoncelistul Marin Cazacu. 

Alaturi de aceasta suita de artisti vor urca pe scena Hope Concert: Alexandru Tomescu, Irina Iordachescu, Dan Bittman, Paula Seling, Feli si Marius Manole.

Hope Concert 2016 va fi prezentat de Amalia Enache, ambasador Hope and Homes for Children Romania, si de Dragos Bucurenci, purtator de cuvant al organizatiei. Spectacolul din interiorul Ateneului va fi completat de un performance de street art realizat de Sweet Damage Crew, unii dintre cei mai renumiti artisti de grafitti din Romania. PRO TV este partener media principal al evenimentului.

Detalii despre invitatii speciali ai concertului pot fi gasite pe site-ul evenimentului, www.hopeconcert.org. Biletele pot fi achizitionate de pe bilete.ro.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!