Animalul bizar descoperit în Australia. Pădurarii l-au poreclit Toadzilla

Animalul bizar descoperit în Australia. Pădurarii l-au poreclit Toadzilla
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 20 Ianuarie 2023
Data actualizare: 20 Ianuarie 2023
Un grup de pădurari din Australia au fost șocați când au dat peste o brască de dimensiuni uriașe. Animalul a fost botezat „Toadzilla”, - un joc de cuvinte între "toad” (broască) şi „Godzilla”. 

Specialiștii au stabilit că este o broască de trestie de zahăr cu o greutate de două kilograme și 700 de grame - de șase ori mai masivă decât un exemplar obișnuit. A fost descoperită de pădurarii australieni într-o junglă din nordul continentului, potrivit BBC


„N-am văzut în viaţa mea un exemplar atât de mare", a declarat Kylee Gray, şefa echipei de pădurari care a găsit broasca. „Arăta ca o minge de fotbal cu picioare. Am poreclit-o Toadzilla", a adăugat ea. 

 
Acește broaște se hrănesc cu insecte, reptile şi mamifere mici.

Autorităţile au luat decizia de a eutanasia broasca și asta pentru că specia nu este una enemică în Australia, ci a fost adusă aici în 1935.

Broaştele de trestie de zahăr s-au înmulțit rapid în Australia, numărul lor fiind estimat în prezent la aproximatv două miliarde de exemplare. Aceste broaşte nu au prădători naturali şi sunt nocive pentru ecosistem. De aceea practica standard este ca acestea să fie ucise, atunci când sunt capturate.

 
Broasca de trestie se înmulțește prin icre, care sunt toxice. Pielea broaștei conține venin pe care îl eliberează atunci când se simte amenințată. Majoritatea animalelor care intră în contact cu ea pot muri rapid de atac de cord. 
 

Foto: Captură video Facebook / Queensland Environment


Vezi și: Mai este foarte puțin până începe MAGIA sezonului 13 ROMÂNII AU TALENT

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!