Aniversare specială pentru Charles al Marii Britanii: 50 de ani de la ungerea sa ca Prinț de Wales

Aniversare specială pentru Charles al Marii Britanii: 50 de ani de la ungerea sa ca Prinț de Wales
Citeste mai mult despre: Printul Charles, Diana Spencer, Lady Di,
Autor: Dan L. Brumar
Data: 01 Iulie 2019
Prințul Charles și Casa Regală Britanică sărbătoresc azi o jumătate de secol de la numirea lui Charles ca Prinț de Wales.

Charles al Marii Britanii are azi două motive de sărbătoare. Pe 1 iulie, prințul o aniversează pe Diana, fosta sa soție, care azi ar fi împlinit 58 de ani. Tot într-o zi de 1 iulie, în anul 1969, Charles a fost uns Prinț de Wales, la vârsta de 21 de ani. 

Ceremonia oficială a avut loc la Castelul Caernaefon, unde mama lui, Regina Elisabeta a II-a, i-a pus coroana pe cap. Ceremonianul a fost televizat și imagini de colecție de atunci s-au păstrat până azi. Ele dezvăluie fastul evenimentului regal.

FOTO: Getty Images

Charles a fost numit Prinț de Wales cu mult timp înainte de ceremonia de la Castelul Caernaefon. Se întâmpla la 26 iulie 1958, pe vremea când Charles avea doar 10 ani.

FOTO: Getty Images

În 1970, Prințul Charles și-a ocupat locul în Camera Lorzilor, unde a ținut primul său discurs în 1974, în timpul unei dezbateri din luna iunie. Charles devenea, astfel, primul cap încoronat care vorbea în camera superioară a Parlamentului britanic după stră-stră-străbunicul său, Edward al VII-lea.

Citește și: Ciudățeniile familiei regale: lucrurile care îi fac pe britanici să chestioneze normalitatea lui Charles

Charles al Marii Britanii este cel mai longeviv Prinț de Wales din istorie, depășindu-l până și pe Edward al VII-lea.

Charles se căsătorește cu Diana Spencer

Charles, Prinț de Wales, a avut multe iubite până să se „așeze la casa lui”. În fapt, prințul Charles a ascultat sfatul unchiului său, Lord Mountbatten, care l-a pregătit pentru viața de adult.

„În situații ca ale noastre, bărbatul trebuie să-și semene ovăzul sălbatic și să aibă cât mai multe aventuri înainte de a se potoli, dar pentru o soție care să fie potrivită, atrăgătoare și cu un caracter dulce, înainte ca ea să fi întâlnit pe cineva de care să se îndrăgostească. Este deranjant pentru femei să aibă experiențe dacă vor să rămână pe piedestal după căsătorie”, i-a spus acesta, conform jurnalistei Junor Penny.

Charles a găsit acea femeie în 1977, când a întâlnit-o pe Diana Spencer. După o relație de amiciție de circa patru ani, cei doi s-au căsătorit la 29 iulie 1981, la Catedrala Sf. Paul din Londra.

Citește și: Fiul secret al Prințului Charles și al Camillei. ”Prințesa Diana știa despre mine”

După cinci ani de mariaj, relația celor doi a început să scârțâie, fiecare alegând să trăiască o viață dublă: Charles cu Camila Parker Bowles, iar Diana cu ofițerul de cavalerie James Hewitt.

În decembrie 1992, în Parlamentul britanic a fost anunțată separarea oficială a celor doi. Divorțul s-a finalizat la 28 august 1996. Un an mai târziu, pe 31 august, prințesa Diana murea într-un groaznic accident de mașină, la Paris.

FULLSCREEN
Aniversare specială pentru Charles al Marii Britanii: 50 de ani de la ungerea sa ca Prinț de Wales
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies