Anunțul lui Mark Zuckerberg, după ce Donald Trump a fost interzis pe Facebook și Instagram

Anunțul lui Mark Zuckerberg, după ce Donald Trump a fost interzis pe Facebook și Instagram
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 11 Ianuarie 2021
Data actualizare: 11 Ianuarie 2021
După atacul susținătorilor lui Donald Trump asupra Capitoliului, aproape toate rețelele de socializare s-au solidarizat și au decis să îl interzică în mediul online pe cel care este președintele SUA în excercițiu pentru încă aproximativ 10 zile.

Primul care a anunțat că îl interzice în mediul online pe Donald Trump a fost Mark Zuckerberg, care l-a blocat pe Trump pe Facebook și Instagram, ca urmare a violențelor din Washington.

Iată mai jos mesajul oficial al lui Mark Zuckerberg, după ce l-a interzis pe Donald Trump pe Facebook și Instagram:

„Evenimentele șocante demonstrează în mod clar că președintele Donald Trump intenționează să-și folosească timpul rămas în funcție pentru a submina tranziția pașnică și legală a puterii către succesorul său ales, Joe Biden.

După validarea rezultatelor alegerilor de către Congres, prioritatea pentru întreaga țară trebuie să fie acum una pașnică și să se asigure că cele 13 zile rămase și zilele după inaugurare trec pașnic și în conformitate cu normele democratice stabilite.

În ultimii câțiva ani, i-am permis președintelui Trump să folosească platforma noastră în concordanță cu propriile reguli, eliminând uneori conținutul sau etichetându-i postările atunci când încălca politicile noastre. Am făcut acest lucru deoarece credem că publicul are dreptul la un acces cât mai larg posibil la discursuri politice, chiar și discursuri controversate. Dar contextul actual este acum fundamental diferit, implicând utilizarea platformei noastre pentru a incita la insurecții violente împotriva unui guvern ales democratic.

Credem că riscurile de a permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari. Prin urmare, extindem interdicția pe care i-am aplicat-o pe conturile sale de Facebook și Instagram pe termen nelimitat și cel puțin pentru următoarele două săptămâni până la finalizarea tranziției pașnice a puterii”


După ce a fost interzis pe Facebook și Instagram, și reprezentanții Twitter au anunțat că au decis să îi blocheze pe termen nedeterminat contul lui Donald Trump. „Există riscul să incite la ură în continuare”, au afirmat reprezentanții Twitter.

foto: Getty Images

Vezi și: BEST OF Întrebarea mesei rotunde, cu Alex Daragiu
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!