Apărarea ucraineană, parodie după Premiile Oscar: cele mai umilitoare imagini din război pentru Armata Rusă

Apărarea ucraineană, parodie după Premiile Oscar: cele mai umilitoare imagini din război pentru Armata Rusă
Premiile Oscar, varianta ucraineană. FOTO: YouTube
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 01 Aprilie 2022
Data actualizare: 09 Aprilie 2022
Ucrainenii și-au făcut propriile Premii Oscar, o parodie după celebrul eveniment care are loc anual peste Ocean. Ministerul Apărării din Ucraina a premiat simbolic cele mai umilitoare momente de pe front ale Armatei Ruse.

În ciuda distrugerilor provocate de Rusia în orașele din țara vecină, oficialii ucraineni găsesc suficiente motive să se amuze. Pe fondul retragerii importante a trupelor rusești din zona Kiev, reprezentanții Ministerului Apărării din Ucraina au ironizat agresiunea rusă.

Într-o încercare de a parodia Premiile Oscar, ucrainenii au premiat cele mai umilitoare momente ale rușilor din acest război. Șapte categorii nominalizate, șapte câștigători. Să vedem laureații!

Cel mai bun film: Nava de război rusă scufundată în portul Berdyansk

Premiul pentru cel mai bun film de război este câștigat de această imagine în care apare o navă de război rusă în flăcări, în portul Berdyansk. Oficialii de la Kiev au anunțat ulterior că nava a fost scufundată de Marină, la câteva zile după ce sosise în port cu întăriri pentru Armata Rusă.

Cel mai bun film străin: Bayraktar, cântecul oaspetelui turc

La această categorie a Premiilor Oscar ale Ucrainei, câștigător a fost desemnat un clip care prezintă distrugerile provocate de dronele de fabricație turcească Bayraktar. Aceste aparate de zbor, controlate de la distanță, sunt principala armă de apărare a ucrainenilor.

Ele au făcut prăpăd în rândul tancurilor inamice, însă, spun ucrainenii, cu ajutorul lor au mai reușit să distrugă șapte vehicule blindate de luptă, cinci piese de artilerie, zece sisteme anti-rachetă, nouă elicoptere, două trenuri-cisternă și un sistem de lansare a rachetelor.

Cea mai bună imagine: Un sărut de la Stinger

Acest clip a circulat pe tot globul, iar impactul său a fost extrem de puternic. La categoria cea mai bună imagine, ucrainenii au premiat filmarea cu elicopterul rusesc Mi-24 doborât de o rachetă Stinger. De producție americană, rachetele s-au dovedit foarte eficiente în războiul din Ucraina. Ele pot fi trase din lansatoare de umăr de soldații aflați la sol.

Cel mai bun actor în rol secundar: ucraineanul care a tras cu tractorul un tanc inamic

Fiindcă soldații ruși își abandonează pe front tehnica de luptă, aceasta este preluată adesea de ucrainenii din așezările atacate. Un filmuleț celebru înfățișează un bărbat care remorchează cu tractorul un tanc rusesc, „capturat” pe câmpul de bătălie. Acesta este cel mai bun actor în rol secundar.

Cel mai bun cântec: imnul Ucrainei cântat de copiii din Harkov în adăpost

Chiar dacă războiul e dureros și plin de tragedii, locuitorii Ucrainei sunt uniți și își iau puterea din această unitate. Un moment plin de emoție s-a consumat într-un adăpost antiaerian din Harkov amenajat la metrou, unde mai mulți copii au intonat imnul țării lor în timpul bombardamentelor ruse. Acesta a fost votat cel mai bun cântec al Premiilor Oscar ucrainene. Noi credem că acesta era mai bun.

Cea mai bună actriță: Javelin, „spintecătoarea” de armuri

Videoclipul distribuit de Ministerul Apărării din Ucraina arată distrugerile suferite de un vehicul blindat rusesc după ce a fost lovit de o rachetă Javelin. Soldații sărbătoresc reușita atacului, care se soldează cu succes în proporție de aproape 100%.

Asta se datorează sistemului de ghidare prin laser al rachetei, ceea ce înseamnă că soldatul nu mai trebuie să mențină ținta pe obiectiv după ce a apăsat pe trăgaci. Javelin e cea mai bună actriță în războiul din Ucraina datorită preciziei cu care lovește ținte blindate.

Cea mai bună producție video: Ambuscada NLAW

Acest clip va rămâne în memoria multora drept exemplu de atact-surpriză din partea forțelor ucrainene. Mai multe tancuri rusești T-72 și alte vehicule militare au fost surprinse pe o șosea din localitatea Brovary. Dronele Bayraktar au reperat o formațiune compactă de blindate inamice, pe care au atacat-o.

Însă, la sol mai exista un grup de militari ucraineni. Ei au folosit sistemele antitanc NLAW (Next generation Light Anti-tank Weapon). Rușilor le-a fost imposibil să ofere o ripostă solidă, astfel încât, cei care au scăpat cu viață din ambuscadă, au abandonat tehnica militară și au fugit.

Imaginile captate din dronele Bayraktar au primit premiul pentru cea mai bună producție video.

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!