Are peste 2,5 m, cântărește 137 kg și este cel mai înalt om de pe Terra. Cine este Sultan Kosen

Are peste 2,5 m, cântărește 137 kg și este cel mai înalt om de pe Terra. Cine este Sultan Kosen
Ghiță Mureșan este un pitic pe lângă el
Citeste mai mult despre: Sultan Kosen, cel mai inalt om,
Data: 19 Octombrie 2019
Sultan Kosen este un turc în vârstă de 36 de ani și este cel mai înalt om de pe Terra.

Sultan Kosen deține din anul 2009 recordul Guinness World Record pentru cel mai înalt bărbat din lume, depășindu-l pe asiaticul Bao Xishun care are 2,36 metri. 

Sultan are o poveste impresionantă. Turcul nu și-a mai putut termina studiile din cauza înălțimii sale și a trecut la munca de fermier pentru a se întreține.

Citește și Drama lui Hulk al Marii Britanii. O boală grea era să-i pună capăt carierei acum un an

De asemenea, din cauza înălțimii uriașe pe care o are, el a fost diagnosticat cu o tumoare care îi afectează glanda pituitară, de aceea acesta folosește cârje pentru a se deplasa. Chiar dacă a întâmpinat multe dezavantaje, el a declarat că lungimea sa l-a ajutat să vadă lucruri la o distanță foarte și a putut să-și ajute familia la treburile casnice. 

În anul 2010, Sultan Kosen parcurge un tratament pentru a-și îmbunătăți glanda pituitară, însă din cauza acestuia a început să-și piardă din înălțime.

În anul 2013, Kosen s-a însurat cu Merve Dibo, o siriană cu 10 ani mai mică decât el. Într-un interviu pentru o publicație din Turcia, acesta declara că este fericit alături de ea, iar singurul dezavantaj este comunicara cu Merve, aceasta vorbind arabă. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sultan KÖSEN (@sultankosen47) on


Acum 5 ani, în timpul evenimentului Guinness World Record Day desfășurat la Londra, Sultan s-a întâlnit pentru prima oară cu cel mai om de pe Terra, Chandra Bahadur Dangi (54 cm).

Și România se poate lăuda că are oameni înalți. În lista celor mai înalți bărbați din întreaga lume se poate regăsi Ghiță Mureșan ce are 2,31 metri și tânărul baschetbalist Robert Bobroczkyi. 

Foto Gettyimages, Instagram

Vezi și Profil de celebritate  - Arnold Schwarzenegger


 

FULLSCREEN
Are peste 2,5 m, cântărește 137 kg și este cel mai înalt om de pe Terra. Cine este Sultan Kosen
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO