Arnold Schwarzenegger, cadou eco pentru Greta Thunberg, cea mai populară adolescentă din lume

Arnold Schwarzenegger, cadou eco pentru Greta Thunberg, cea mai populară adolescentă din lume
Arnold, un mare fan al activistei Greta Thunberg. FOTO: Getty Images
Autor: Dan Brumar
Data: 01 Octombrie 2019
Activista pentru mediu Greta Thunberg l-a inspirat pe Arnold Scharzenegger. Actorul de 72 de ani i-a făcut o surpriză la care fata nu se aștepta.

Un ecologist convins, Arnold Schwarzenegger învață și de la copii când vine vorba de implicare în comunitate. Greta Thunberg, o adolescentă de 16 ani din Suedia, a generat o adevărată mișcare de masă în urmă cu doi ani. Atunci a chiulit de la ore într-o zi de vineri pentru a protesta față de progresele firave în ceea ce privește combaterea efectelor încălzirii globale.

De atunci, elevi din toată lumea pleacă de la ore în fiecare vineri pentru a protesta, în speranța că vor pune presiune pe factorii de decizie.

Arnold Schwarzenegger, el însuși un mare susținător al politicilor ferme de protecția mediului, i-a oferit o mână de ajutor pentru a-și putea duce mesajul cât mai departe.

Citește și: Greta Thunberg este „o puștoaică răsfățată” care ar trebui să tacă și să se întoarcă la școală


Greta, în mijlocul protestatarilor din Montreal, Canada. FOTO: Getty Images

Actorul a aranjat ca adolescenta din Suedia să călătorească la bordul unui aututurism Tesla 3 în turneul pe care îl efectuează în Canada. Aici, Greta Thunberg vrea să convingă cât mai mulți oameni să se alăture efortului global de a pune presiune pe guvernele din tată lumea să ia măsuri urgente pentru asigurarea unor condiții optime de trai generațiilor următoare.

Inițial, scrie caranddriver.com, Arnold s-a oferit să-i împrumute vehiculul său Humvee, căruia i-a înlocuit motorul termic cu unul electric. Însă, pentru Greta călătoria n-ar fi fost prea confortabilă.


Vehiculul Humvee modificat al lui Arnold. FOTO: Getty Images

Greta Thunberg l-a înfuriat pe Trump

Activista pentru mediu Greta Thunberg are un adversar convins în persoana lui Donald Trump. Președintelui SUA nu-i plac discursurile antipoluare ale tinerei activiste și, nu de puține ori, a luat-o peste picior.

În discursul pe care l-a susținut în fața liderilor lumii la summit-ul organizat de Națiunile Unite, Greta a făcut aluzie la mesajele răutăciose pe care le-a primit.

„Totul este greșit. Că n-ar trebui să fiu aici, ci la școală, de cealaltă parte a oceanului. Totuși, voi vă bazați pe noi, tinerii, când vine vorba de speranță. Cum îndrăzniți? Mi-ați furat visurile, copilăria, cu cuvintele voastre goale, deși eu sunt printre cei norocoși. Oamenii suferă, oamenii mor și toate ecosistemele noastre se prăbușesc. Suntem la începutul unei extincții în masă și voi nu vorbiți decât despre bani și povești despre creștere economică eternă”, a spus Greta cu ochii în lacrimi.

Vezi video mai jos!

În schimb, Arnold Schwarzenegger, a fost de-a dreptul impresionat de puștoaica din Suedia, pe care a întâlnit-o personal la summit-ul de ecologie din acest an, din Austria.

FULLSCREEN
Arnold Schwarzenegger, cadou eco pentru Greta Thunberg, cea mai populară adolescentă din lume
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO