18 martie, Ziua Internationala a Somnului! Tu cum o sarbatoresti?

18 martie, Ziua Internationala a Somnului! Tu cum o sarbatoresti?
Data publicarii: 18 Martie 2011
Data actualizare: 20 Martie 2011
18 martie este Ziua Internationala a Somnului. Din pacate, inca nu a devenit sarbatoare nationala, astfel incat sa o putem sarbatori asa cum se cuvine, stand in pijamale toata ziua.

Specialistii trag un semnal de alarma cu aceasta ocazie si avertizeaza ca foarte multi oameni nu dorm atat cat ar trebui, iar acest lucru poate avea consecinte grave asupra organismului.

Culcatul la ore tarzii si trezitul de dimineata devreme, precum si noptile pierdute in fata calculatorului sau prin cluburi sunt un motiv foarte bun pentru ca sistemul tau imunitar sa se supere pe tine si sa cedeze cand ti-e lumea mai draga.

In afara de faptul ca au randament scazut la scoala sau la serviciu, persoanele care nu se odihnesc suficient sunt mult mai vulnerabile in fata bolilor, pot suferi de depresie cronica, de tulburari de comportament in viata de zi cu zi, crize de furie si dificultati de adaptare sociala. 

Si asta nu e tot! Cei care au probleme cu somnul au probleme si cu greutatea si prezinta un risc mai mare de a dezvolta diabet sau boli cardiovasculare.

Pentru o persoana adulta, 7-8 ore de somn pe noapte ar trebui sa fie suficiente, iar tinerii au nevoie de 9 ore de somn. Se spune ca, pentru un adolescent, o noapte pierduta se poate recupera in alte 3 dormite suficient, iar in cazul unui adult, o noapte nedormita se recupereaza in alte 10.

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies