Au copiat la BAC de pe Facebook si Twitter. Doar 40% dintre elevi au scris ce-au invatat

Au copiat la BAC de pe Facebook si Twitter. Doar 40% dintre elevi au scris ce-au invatat
Citeste mai mult despre: examene, BAC,
Data publicarii: 28 Iunie 2012
Data actualizare: 28 Iunie 2012
Daca in Romania camerele de supraveghere ii pun in dificultate pe cei care incearca sa copieze la BAC, altfel au stat lucrurile la examenul de luni din Italia. Elevii insisi au marturisit ca au putut copia nestingheriti.

29% dintre elevii care au votat sondajul realizat de studenti.it au recunoscut ca au putut copia nestingheriti in timpul examenului. 19% au copiat la un singur subiect, iar 9% s-au inspirat foarte putin. Din toti cei care au votat, doar 40% au scris ce au invatat.

Cele mai folosite metode de copiat au fost cu ajutorul Facebook si Twitter. “exercitii de matematica si fizica, traduceri in engleza, subiecte din economie, pentru toate liceenii au gasit solutia, datorita unui grup solidar care s-a conectat la internet pentru a-i ajuta”, scrie La Stampa.

In ciuda masurilor luate de profesori, elevii recunosc ca reusesc mereu sa comunice cu cei de afara, indiferent de tipul de test sau de modalitatile in care subiectele le sunt prezentate. Cum este posibil acest lucru? Raspunsul se regaseste chiar in declaratia unui profesor: <In timp ce catedrele noastre sunt pline cu modele de telefoane mobile foarte vechi, in buzunarele lor se afla, probabil, un iphone de ultima generatie>”, spune Marta Ferrucci, reprezentanta site-ului studenti.it.

Intra pe www.stirileprotv.ro si afla rezultatele Evaluarii Nationala 2012, pe fiecare judet in parte
 
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies