Au devenit oficial cele mai bătrâne gemene din lume. Ce vârstă au cele două femei de origine japoneză

Au devenit oficial cele mai bătrâne gemene din lume. Ce vârstă au cele două femei de origine japoneză
Data publicarii: 21 Septembrie 2021
Data actualizare: 21 Septembrie 2021
Guinness World Records a anunțat că Umeno Sumiyama și Koume Kodama au depășit luni recordul de de 107 ani și 175 de zile, și au devenit oficial cele mai bătrâne gemene din lume. 

Record demn de Cartea Recordurilor! Gemenele de origine japoneză Umeno Sumiyama și Koume Kodama au devenit cele mai bătrâne gemene din lume, ajungând la vârsta de 107 ani și 330 de zile, depășind recordul anterior de 107 ani și 175 de zile.

Potrivit Guinness World Records, gemenele au primit acest titlul de la 1 septembrie, învingându-le pe alte două surori japoneze Kin Narita și Gine Kanie, care aveau vârsta de 107 ani și 175 de zile.

Umeno și Koume s-au născut la 5 noiembrie în 1913 și au avut alți nouă frați. Au crescut pe insula Shodoshima din vestul Japoniei. Cele două s-au seprat după școala primară când Koume s-a mutat pe insula Kyushu pentru a lucra ca femeie de serviciu. Aceasta s-a stabilit acolo cu soțul ei, în timp ce Umeno și-a întemeiat propria familie pe Shodoshima.

Cele două s-au întâlnit mai rar de atunci, până la vârsta de 70 de ani, când au început să meargă împreună în excursii. Ajunse la o vârsă atât de înaintată, gemenele locuiesc acum într-un centru unde primesc îngrijire medicală.

Sursă foto: Guinness World Records
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies