Averile secrete ale liderilor mondiali, dezvăluite! Ce i-a oferit Putin amantei sale

Averile secrete ale liderilor mondiali, dezvăluite! Ce i-a oferit Putin amantei sale
Citeste mai mult despre: Vladimir Putin, amanta, avere,
Data publicarii: 04 Octombrie 2021
Data actualizare: 24 Decembrie 2021
Averile secrete ale mai bine de 300 de lideri mondiali, politicieni și miliardari au fost expuse într-una dintre cele mai importante scurgeri de informații financiare din istorie. 

”Dosarele Pandora” arată cu 35 de lideri ai lumii - inclusiv acoliți ai lui Vladimir Putin - au deschis conturi în paradisuri fiscale pentru a face tranzacții și a acumula averi uriașe. 

Dosarele conțin 12 milioane de documente de la 14 companii financiare, din țări precum Insulele Virgine Britanice, Panama, Belize, Cipru, Emiratele Arabe, Singapore și Elveția. 

Acestea au fost obținute de International Consortium of Investigative Journalists înainte de a fi studiate de mai bine de 650 de reporteni de la BBC Panorama, The Guardian și mai bine de 100 alte publicații. 

Printre altele, acestea dezvăluie că președintele rus Vladimir Putin are proprietăți în Monaco, iar o companie offshore deținută de una dintre presupusele sale amante a cumpărat un apartament de 4.1 milioane de dolari chiar lângă celebrul cazinou din Monte Carlo.

Apartamentul de lux a fost cumpărat de Brockville Development Ltd, care finalmente ducea la Svetlana Krivonogikh, consemnează the Guardian.

Femeia, care la acel moment avea 28 de ani, se pare că este mama unui copil al lui Putin, pe nume Elizaveta sau Luiza. 

De când ”s-a împrietenit” cu Putin, fosta menajeră a strâns un număr impresionant de proprietăți, inclusiv un apartament într-o zonă bună din St Petersburg, alte case în Moscova și un iaht, toate ridicându-se la o valoare de 100 de milioane de dolari.  

Kremlinul a refuzat să comenteze. 

Foto: Getty 
 

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies