Avram Iancu uimește din nou. Românul care a parcurs Dunărea înot vrea să cucerească și Cercul Polar

Avram Iancu uimește din nou. Românul care a parcurs Dunărea înot vrea să cucerească și Cercul Polar
Autor: Dan L. Brumar
Data: 07 Martie 2019
Avram Iancu s-a înscris pentru al doilea an la rând la Arctic Ultra 6633, cea mai dură cursă de anduranță din lume. 

Cursa de anul trecut nu s-a sfârșit bine pentru Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani care a transformat provocările extreme un mod de viață. În 2018 s-a retras de la Arctic Ultra 6633 după doar 68 de kilometri, din cauza unei accidentări. Anul acesta speră să parcurgă toți cei 620 de kilometri ai traseului de la Cercul Polar, la temperaturi de minus 50 de grade, în nordul Canadei.

UPDATE duminică, 10 martie

După aproape 120 km în primele 24 de ore, Avram a parcurs încă circa 70 km în următoarele 24 de ore intrând în checkpoint-ul de la Fort McPherson al cincilea. După o scurtă repriză de somn și masă, Avram a pornit spre următorul punct aflat la 76 km. La ora aceasta este pe poziția numărul 4.

Avram Iancu și-a trasat un obiectiv îndrăzneț, acela de a câștiga cea mai dură competiție de maraton din lume, devenind astfel al doilea român, după Tibi Ușeriu, care învinge gerul nordic.

„Cu un an în urmă m-am accidentat chiar la începutul cursei. Eu cred că pot termina acea cursă. Nu m-aș întoarce dacă n-aș crede cu tărie acest lucru. Cu siguranță, sunt mai matur. Am și împlinit de curând 43 de ani. Am epuizat un maraton de viață. Am trecut la ULTRA chiar și cu anii. Motivația este cheia. Apoi pregătirea fizică, dar, mai ales, cea spirituală”, spune Avram Iancu.

Românul își dorește să se autodepășească, să treacă peste limite și să arate lumii întregi că românii sunt temerari. 

“Sunt primul român care s-a încumetat să lupte cu apele îngheţate ale Canalului Mânecii, înotând fără întrerupere 12 h şi 25 de minute, aproximativ 40 de kilometri. Sunt primul român care a realizat un maraton acvatic pe Dunăre, în lungime de 45 de kilometri. Sunt primul român care a finalizat traversarea înot a Canalului Mânecii, fără costum de neopren. Sunt primul român care a parcurs  întregul curs al Dunării, de la izvoare la vărsare, 2.860 km, în premieră mondială, fără costum de neopren, în 89 de zile. Sunt primul român care a înotat Marea Neagră până la Istanbul, în 60 de zile”, spune Avram Iancu.

Pe 7 martie 2019 a început cea mai grea cursă de până acum, cea la capătul careia vrea să demonstreze omenirii că românii sunt făcuți din fier, Arctic Ultra 6633

Iată cum a cucerit Marea Neagră!

FULLSCREEN
Românul care a parcurs Dunărea înot vrea să cucerească și Cercul Polar
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO