Azi internetul reprezintă o lume întreagă în sine, dar cum arăta prima pagina web?

Azi internetul reprezintă o lume întreagă în sine, dar cum arăta prima pagina web?
Citeste mai mult despre: internet, prima pagina web, world wide web,
Data: 13 Martie 2019
Astăzi nu ne putem imagina viaţa fără internet. Şi totuşi, World Wide Web (www), internetul modern, există doar de 30 de ani.    

Termenul World Wide Web, abreviat web, care în engleză înseamnă „pânză” (de păianjen) este totalitatea site-urilor / documentelor și informațiilor de tip hipertext legate între ele, care pot fi accesate printr-o rețea mondială.

Webul a fost inventat în 1989 la CERN (Centrul European de Cercetări Nucleare)  din Geneva, Elveția. Inovația a venit în urma unor probleme de comunicare pe care le întâmpinau echipele de cercetători care aveau nevoie să își transmită documente între ei.

Fizicianul britanic Tim Berners-Lee a fost cel care a propus, pe 12 martie 1989, un sistem descentralizat al managementului informaţiei.Acesta a creat, doi ani mai târziu, prima pagină web pe un computer NeXT . Nu există niciun screenshot după versiunea originală, dar există un link către una care arată similar. 


Pagina actuală este de fapt o copie păstrată de CERN și updatată pe măsură ce proiectul World Wide Web a evoluat.

Internetul ne oferă azi multe surprize. Putem descoperi de exemplu un filmuleţ cu o doamnă venerabilă care impresionează la volan:

SURSA FOTO: PIXABAY

FULLSCREEN
web
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO