Băiețelul care suferă de “sindromul părului nepieptănabil”. Cum îl afectează pe copil

Băiețelul care suferă de sindromul părului nepieptănabil . Cum îl afectează pe copil
Citeste mai mult despre: sindromul părului nepieptănabil,
Autor: Doina Goanta
Data publicarii: 03 Martie 2022
Data actualizare: 10 Aprilie 2022
O mămică din America a intrat în panică atunci când a aflat că bebelușul ei ar putea suferi de “sindromul părului nepieptanabil”. Cineva i-a sugerat asta pe Instagram, după ce a văzut o poză cu băiețelul, acum în vârstă de aproape doi ani.

Katelyn Samples, în vârstă de 33 de ani, nu știa la ce să se aștepte atunci când a aflat că băiețelul ei ar putea suferi de “sindromul părului nepieptanabil”. Observase că micuțul are un păr rebel, care crește în toate direcțiile, cu o textură ciudată, care nu se aranjează în niciun fel.

Când cineva i-a sugerat ce “problemă” ar putea avea micuțul, mămica a mers la medic. Atunci a aflat că au mai fost raportate circa 100 de cazuri asemănătoare în întreaga lume.

Dermatologul la care au apelat le-a spus că nu a mai întâlnit vreun caz în cei 19 ani de carieră. Din fericire, băiețelul se dezvoltă normal și nu are alte probleme de sănătate.

În cazuri rare, sindromul părului nepieptanabil poate fi însoțit de probleme ale oaselor și ochilor. 

Aceasta afecțiune este întâlnită la copiii cu vârsta între un an și trei ani. După această vârstă, părul începe să capete un aspect (mai) normal. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!