• PRO TV
  • Banii si femeile, tentatiile sefilor de companii. Cele mai rasunatoare scandaluri cu directori generali celebri FOTO

Banii si femeile, tentatiile sefilor de companii. Cele mai rasunatoare scandaluri cu directori generali celebri FOTO

Banii si femeile, tentatiile sefilor de companii. Cele mai rasunatoare scandaluri cu directori generali celebri FOTO

Cine nu si-ar dori sa conduca o multinationala? Sa aiba salarii si bonusuri care sa depaseasca un milion de dolari pe an, sa stea in cele mai luxoase case sau sa calatoreasca in cele mai exotice locuri. Pe langa partea frumoasa a lucrurilor, sa fii CEO-ul unei afaceri de miliarde de dolari mai inseamna stres, responsabilitate si, mai ales, tentatie. Iar scandalurile rasunatoare care s-au declansat de-a lungul anilor, legate de unele dintre cele mai cunoscute companii ale lumii, au demonstrat ca si cei mai puternici oameni ai planetei au slabiciuni si ca nu le pot face fata.

Cel mai recent scandal in care este implicat unul dintre cei mai cunoscuti miliardari ai planetei este cel al interceptarilor telefonice din trustul de presa al lui Rupert Murdoch.

Si desi mogulul media se tine inca pe picioare si nu si-a exprimat intentia de a se retrage, acest scandal va lasa amprente adanci asupra vietii profesionale a acestuia. Si mai ales asupra afacerilor pe care le deruleaza. Ultimul dintre moguli.

Marirea si decaderea lui Rupert Murdoch
Banii si femeile. Acestea sunt cele doua ispite carora nu le-au putut rezista sefii unora dintre cele mai mari companii din lume si care au pus capat carierei lor.   Junalistii de la Time au trecut in revista cinci astfel de scandaluri care tunit prima pagina a ziarelor in anii trecuti.

1. Kenneth Lay, Enron
Kenneth Lay a fost cel care a creat compania in 1985 si care se confunda cu imaginea acesteia. De la infiintare si pana in 2000, Enron ajunsese de la o simpla companie de gaze naturale la o afacere gigant din domeniul energiei, cu o valoare de 68 de miliarde de dolari.

Din pacate, multi dintre acesti bani proveneau din inginerii financiare nesustenabile si din pierderi nedeclarate. Analistii in investitii au inceput sa-si puna intrebari legate de viabilitatea afacerii in martie 2001, iar pana in octombrie, oficialitatile americane au deschis o ancheta legata de profiturile companiei.   In interval de un an, pretul actiunilor companiei a scazut de la 90 de dolari la mai putin de un dolar, cauzand actionarilor pierderi de 11 miliarde de dolari.

Enron a ajuns in pragul falimentului, iar unul dintre directorii companiei, Jeffrey Skilling, a fost condamnat in 2006 pentru frauda, iar in prezent este inchis. Lay nu a mai ajuns sa afle sentinta; a murit in urma unui atac de cord.

Citeste mai multe pe www.incont.ro!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni