Barbatii din Arabia Saudita nu au voie sa mearga la shopping neinsotiti de femei! Cum comentati?

Barbatii din Arabia Saudita nu au voie sa mearga la shopping neinsotiti de femei! Cum comentati?
Citeste mai mult despre: barbati, Arabia Saudita, femei, shopping,
Data publicarii: 13 Mai 2011
Data actualizare: 13 Mai 2011
Barbatii tineri din Arabia Saudita sunt extrem de nemultumiti de noua lege care le interzice sa mearga in mall daca nu sunt insotiti de nicio femeie din familie.

Legea, care pare foarte ciudata la prima vedere, este menita sa le protejeze pe femeile singure care fac cumparaturi de potentiali agresori, informeaza Arab News.

Problema din Arabia Saudita are doua aspecte: acum, barbatii trebuie sa fie insotiti de femei daca vor sa intre in mall-uri, iar inainte de lege, situatia era exact invers: femeile erau oarecum obligate sa fie insotite de un barbat din familie pentru a evita sa fie hartuite in mall-uri.

Daca vreau sa ma duc sa cumpar ceva pentru mine, trebuie s-o sun pe mama sau pe una din surorile mele”, se plange Adel Sahhaf, 26 de ani. “E foarte trist ca nu pot sa merg si eu intr-un supermarket si sa-mi iau, pur si simplu, ce am nevoie de acolo. Am fost oprit de nenumarate ori de paznicii de la intrarea din mall, chiar daca ma duceam dimineata, cand nu era nimeni la cumparaturi”.

Jaber Abdullah, ofiter de securitate la un mall, sustine ca legea li se aplica doar barbatilor tineri, pentru ca se considera ca ei sunt principalii hartuitori ai femeilor. “Cateodata, le permitem barbatilor mai in varsta sa intre neinsotiti, pentru ca de obicei ei sunt inofensivi pentru femei”, spune Abdullah.

Um Said, o mama de 58 de ani, crede ca legea e un pic nedreapta: ”Urasc cand fiul meu ma obliga sa-l insotesc la shopping, doar ca sa ia un singur produs”. Pe de alta parte, recunosc ca trebuie sa-l iau si eu cu mine atunci cand vreau sa fac cumparaturi, pentru ca altfel as fi sigur victima agresiunii altor barbati”.

Barbatii tineri nu au voie in mall-uri cu precadere in week-end-uri si in timpul zilelor nelucratoare oficiale, cand aproape toata lumea face cumparaturi. “Nu avem ce face altceva in timpul liber si ne placea sa colindam prin mall-uri, uneori mai si cumparam unele lucruri. Ce era atat de gresit in asta?”, se intreaba Mosaad Fakhri, un student arab de 19 ani. “Stereotipul la noi e ca toti barbatii tineri se iau de femei si provoaca numai probleme, dar nu e asa. Pur si simplu, ne plimbam si noi prin mall-uri in timpul liber”, a adaugat el.

Tu ce parere ai despre aceasta lege, care le interzice barbatilor tineri sa intre singuri in mall-uri?
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies