Barbatul care a salvat 600 de copii in perioada Holocaustului a murit la varsta de 107 ani

Barbatul care a salvat 600 de copii in perioada Holocaustului a murit la varsta de 107 ani
Data publicarii: 03 Aprilie 2018
Data actualizare: 03 Aprilie 2018
Johan van Hulst a fost un erou care si-a riscat viata salvand peste 600 de copii evrei de la tortura si moarte in timpul Holocastului. 

Barbatul a murit recent la varsta de 107 ani, dar va fi mereu amintit pentru curajul incredibil de a-si risca viata pentru a-i salva pe ceilalti. 

Johan van Hulst a trait in Amsterdam in Al Doilea Razboi Mondial si a lucrat ca director al scolii Protestante. Scoala impartea curtea cu o gradintita unde nazistii tineau copiii evrei care erau prea mici pentru a fi trimisi in tabere de concentrare. 


Sursa: Viral Thread

Acesti copii aveau sub 12 ani si erau luati cu forta de la parintii lor. Ulterior, ei ar fi fost trimisi in tabere de concentrare pentru a indura tortura si moartea. 

Cand gradinitia se umplea, nazistii plasau copiii in scoala lui Hulst. Barbatul ascundea copiii in cosuri de rufe si aranja sa fie transportati departe de aceasta zona pentru a putea fi plasati in locuri sigure si case noi. El si persoanele care faceau parte din aceasta schema, localizau familile care doreau sa aiba grija de acesti copii. 


Sursa: Viral Thread

Acest lucru era incredibil de periculos si daca erau prinsi, era foarte clar ca ar fi fost omorati. Pentru a evita capturarea, el nu a declarat toti copiii in documente oficiale. 

Cu toate acestea, in 1945, inainte de terminarea razboiului, un asociat l-a demascat pe Hulst si el a fost fortat sa se ascunda. Ani mai tarziu, Olanda l-a recunoscut ca fiind un erou si el chiar a lucrat in Senat intre 1956-1981. 

Apoi, in 2012, Benjamin Netanyahu, Prim Ministrul Israelului, l-a recunoscut oficial pe Hulst ca "Righteous Among The Nations". Acest lucru este o onoare pentru un om care nu este evreu si care si-a riscat viata in Al Doilea Razboi Mondial pentru a salva vietile evreilor. 


Sursa: Viral Thread

"Noi zicem ca cei care salveaza o viata, salveaza un univers. Tu ai salvat sute de universe. Vreau sa iti multumesc in numele oamenilor evrei, dar si in numele umanitatii.", au fost cuvintele lui Netanyahu lui Hulst. 

Cativa ani inainte sa moara, Hulst a zis ca singurul lui regret a fost ca nu a putut salva si mai multi copii din acea gradinita:"Ma gandesc doar la ce nu am fost capabil sa fac, la miile de copii pe care nu i-am putut salva."

Johan van Hulst a fost un om extrem de bun care isi risca viata sa pentru a-i salva pe ceilalti.


Sursa: Viral Thread
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies