„Omul care aduce cartea”, consilierul vedetelor in materie de carti

bdquo;Omul care aduce cartea , consilierul vedetelor in materie de carti
Citeste mai mult despre: Omul care aduce cartea, carti, consilier,
Data: 12 Noiembrie 2011
„Cartile sint prietenii cei mai linistiti si constanti, consilierii cei mai accesibili si intelepti si profesorii cu cea mai mare rabdare” spunea fara sa greseasca o minte luminata. Iar atunci cind cineva a facut deja o selectie prealabila si e dispus sa ofere pe tava argumente pro si contra oricarei lecturi, nu ramine decit bucuria existentei unui astfel de om, si mai presus de toate, placerea cititului.

Criticul literar Dan C. Mihailescu prezinta carti pentru toate gusturile in fiecare dimineata de luni pina vineri la Pro Tv si se transforma cu placere maxima in  „Omul care aduce cartea”. Iar atunci cind iubitorilor de lectura li se pare dificila alegerea unei carti care sa le satisfaca pe de-a-ntregul apetitul literar, Dan.C. Mihailescu le ofera pareri, impresii si opinii avizate despre carti si autori.

Radiografiate intr-un limbaj pe intelesul tuturor, cartile prezentate de criticul literar Dan C. Mihailescu isi fac mai usor drum spre sufletul telespectatorilor. Insa nu numai acestia sint cei care sorb cu interes „pastila de cultura” de la ProTv, ci si vedetele postului, care marturisesc ca atunci cind vor sa aleaga o carte tin cont de opiniile carismaticului critic.

“Daca ar fi sa iesim un pic din zona academica si  sa folosim o expresie americana pe care am auzit-o eu in foarte multe filme as zice Dan Mihailescu rules! Este una dintre cele mai importante, interesante, spumoase rubrici de pe orice televiziune si lucrul cel mai important este ca nu are nicio clipa un aer elitist. Pentru ca  literatura este pentru oricine si isi ia subiectele in cea mai mare parte din viata oamenilor obisnuiti”, spune foarte incintat Florin Busuioc, prezentatorul emisiunii “Vremea” de la ProTV.

Daca unora dintre vedete, rubrica realizata de Dan C. Mihailescu le-a usurat decizia de achizitionare a unor carti, pe Amalia Enache, “Omul care aduce cartea” a ajutat-o mai degraba sa se lamureasca asupra cartilor pe care nu ar dori sa le citeasca. “ Sunt o mare admiratoare a rubricii “Omul care aduce cartea” si a domnului Dan C. Mihailescu, mai ales din momentul in care i-am luat un interviu si m-a sedus iremediabial, cu umorul, franchetea si bagajul cultural ale domniei sale. Cred ca mai degraba am ales ce sa nu citesc, decat ce sa citesc dupa ce am vazut anumite emisiuni”, a spus Amalia Enache, prezentatoare a Stirilor ProTv de la ora 22.30.

La rindul ei, Raluca Arvat, prezentatoarea Stirilor ProTv din sport se declara o admiratoare a rubricii “Omul care aduce cartea” de la ProTv. “Am urmarit si urmaresc cu placere emisiunea lui Dan C.Mihailescu de cate ori am ocazia, pentru ca-mi place felul in care vorbeste despre carti si autorii lor. Cartea pe care am citit-o la recomandarea dumnealui a fost "Comedii la portile Orientului", a lui Andrei Plesu.

In ceea ce-l priveste pe Toni Grecu, agentul special de la Serviciul Roman de comedie, acesta se arata de-a dreptul incintat nu numai de rubrica de la ProTv, ci si de felul unic si inconfundabil de prezentare al criticului literar. “Am urmarit rubrica si mai demult chiar am cumparat o carte recomandata in emisiune. Nu imi amintesc exact titlul. Dan C. Mihailescu e fascinant, poti sa nici nu citesti ce-ti recomanda, e destul sa-l vezi si sa-l asculti.” spune Toni Grecu.
Mihai Bobonete, coleg cu Toni Grecu la Serviciul Roman de Comedie isi arata regretul ca nu poate urmari mai des rubrica de la ProTv si marturiseste la rindul lui ca s-a intimplat chiar sa cumpere o carte la indrumarea maestrului si nu a regretat deloc alegerea facuta. „ Rar ma intalnesc cu emisiunea lui Mihailescu, dar mi-aduc aminte ca m-a facut sa-mi cumpar ”Confesiunile unui cafegiu” a lui G. Florescu si chiar mi-a placut stilul.” spune cu incintare Bobonete.

Andreea Doinea, agenta care coordoneaza departamentul de Dezvoltare-Prognoza de la „Serviciul Roman de Comedie” incearca sa nu rateze rubrica de la ProTv tocmai pentru ca, de-a lungul timpului, au existat multe volume semnalate de dl. Dan C Mihailescu pe care le-a citit cu placere.

Am citit primele trei volume din seria ”Rabbit” apartinind scriitorului castigator al premiului Pulitzer John Updike: ”Fugi, Rabbit”, ”Intoarcerea lui Rabbit” si ”Rabbit e bogat”. Mai am doua volume: ”Odihna lui Rabbit” si ”Amintiri despre Rabbit”. Am urmarit emisiunea in care dl. Mihailescu prezenta ”Rabbit se odihneste” si abia astept s-o citesc. Recomand aceste carti, desi tema este controversata. La scurt timp, ca sa raman in acelasi registru al cartii anterioare, am citit ”Cum sa traiesti cu o sotie necredincioasa” a lui Alberto Moravia,o ”culegere” de nuvele care au ca tema principala iubirile interzise, bolnavicioase.

Si Ducu Hancu, de la „Serviciul Roman de comedie” incearca pe cit posibil sa nu rateze rubrica lui Dan C. Mihailescu si chiar a cumparat citeva carti la sugestia acestuia. „Un exemplu: “Bulversarea valorilor”, cartea lui Dan Tapalaga, fostul meu coleg de la BBC.”

 

FULLSCREEN
„Omul care aduce cartea”, consilierul vedetelor in materie de carti
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO