Bear Grylls, despre cea mai înspăimântătoare întâmplare din viața lui: “Mi-am rupt spatele în trei locuri”

Bear Grylls, despre cea mai înspăimântătoare întâmplare din viața lui: Mi-am rupt spatele în trei locuri
Citeste mai mult despre: Bear Grylls, accident, parasuta,
Data publicarii: 03 Mai 2019
Data actualizare: 03 Mai 2019
Celebrul aventurier Bear Grylls a dezvăluit recent care a fost cel mai șocant lucru de care a avut parte în viața sa.

Prezentatorul de televiziune Bear Grylls a avut parte, în mod evident, de o mulțime de aventuri extraordinare, atât în fața cât și în spatele camerelor de filmare. Expert în supraviețuire, acesta și-a testat limitele fizice și psihice într-o serie de provocări extreme - fiind unul dintre cei mai tineri alpiniști care au escaladat muntele Everest. Bear a reușit această performanță la vârsta de 23 de ani.

Recent, acesta a dezvăluit care a fost cel mai înspăimântător lucru care i s-a întâmplat. 

Bear Grylls, pe numele său real Edward Michael Grylls, a devenit celebru după ce a apărut într-o serie de programe TV despre supraviețuire. În tinerețe, acesta a servit în cadrul Forțelor Speciale ale Marii Britanii, mai precis în Regimentul 21 Serviciul Special Aerian, inițial ca soldat apoi ca instructor în tehnici de supraviețuire. Aici a fost antrenat în tehnici de luptă corp la corp, tehnici medicale, parașutism, semnale, alpinism și explozibili, servind de două ori în misiuni în Africa de Nord.

Acum, la 44 de ani, acesta a vorbit despre cea mai înfricoșătoare întâmplare de care a avut parte, într-un interviu pentru Express.co.uk. 

“Când eram în armată, am avut un accident de parașută, mi-am rupt spatele în trei locuri”, a spus el. 

Incidentul s-a petrecut în Kenya. Parașuta s-a deschis parțial, partea de pânză rupându-se la o altitudine de 500 de metri, fapt ce a cauzat aterizarea în viteză pe echipamentul din spate, ceea ce a însemnat strivirea parțială a trei vertebre și paralizie temporară. 

Mai târziu, Grylls a declarat: „Ar fi trebuit să tai parașuta principală și să cobor cu rezerva dar am crezut că am timp să rezolv problema”. 

Potrivit chirurgului său, Grylls ar fi putut rămâne paralizat pe viață, la început fiind discutabil dacă va mai putea merge vreodată. 

Cu toate acestea, în ciuda acestei întâmplări, Bear nu a refuzat ulterior să accepte provocări pline de adrenalină. 
Foto: Facebook
ȘTIRI SIMILARE
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies